ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 8:20:01π.μ.
27
Αυγούστου

Κως - Το στολίδι των Δωδεκανήσων!

Κατηγορία Ελλάδα

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων σε έκταση, η Κώς, αποτελεί τα τελευταία 50 χρόνια ένα από τα ωραιότερα νησιά του κόσμου με παγκόσμια φήμη και ακτινοβολία.

Οποιαδήποτε εποχή και να επισκεφθείς την Κώ σίγουρα θα εντυπωσιαστείς , καθώς έχει φανταστικά μέρη για περιπλάνηση και εξερεύνηση , αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι θα μαγευτείς από τις εξωτικές αμμουδιές , τα τιρκουάζ νερά, το καλό φαγητό , τα μπάρ και τη νυχτερινή ζωή, τα μεγάλα πανηγύρια της πολιτιστικής μας παράδοσης, τα πολλά extreme sports( αναρρίχηση - κατάδυση- ιππασία) , τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα κάστρα, καθώς και τα διακεκριμένα οινοποιεία, που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές.

 

ACAKOS8 Copy

 

Η πατρίδα του Ιπποκράτη , του πατέρα της σύχρονης ιατρικής  φέτος έσφυζε από κίνηση και ζωή!

Οι περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος όπως η Ζιά, η λίμνη του Πυλίου, τα Θερμά, η Αλυκή Τιγκακίου, το κάστρο των ιπποτών , ο ναός του Ιωάννη του Προδρόμου, το κάστρο της Αντιμάχειας, ο ναός του Απόλλωνα στην Καρδάμαινα κατακλύστηκαν από τουρίστες, από ολόκληρο τον κόσμο!

 

Τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην ΚΩ γέμισαν από Άγγλους, Ιταλούς, Γερμανούς, Αμερικάνους και Κινέζους τουρίστες που δεν χορταίναν να απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού.

 

ACAKOS13 Copy

 

Ατελείωτοι ποδηλατόδρομοι βοηθούν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

Η Κως είναι ακόμη μια ιδανική τοποθεσία για κοντινές εξορμήσεις σε πολλά νησιά των Δωδεκανήσων , όπως η Νίσυρος, η Κάλυμνος, η Ψέριμος, η Πάτμος και η Λέρος.

 

Μοναδικές καθημερινές μονοήμερες η διήμερες εκδρομές δίνουν σε κάθε τουρίστα τη δυνατότητα να αφουγκραστεί καλύτερα το Αιγαίο.

 

ACAKOS17 Copy

 

Ο Δήμαρχος ΚΩ, κ. Θεοδόσης Νικηταράς έχει κάνει πολλά για την εξέλιξη και την πρόοδο του νησιού.

 

Η ατμόσφαιρα της ΚΩ ήταν και είναι πόλος έλξης και όχι άδικα, αλλά το σημαντικότερο θα είναι για πάντα η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη Γη της!

 

Αν δεν έχετε προλάβει να επισκεφθείτε το νησί προγραμματίστε το σύντομα....

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ - Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου

 

Διαβάστηκε 175 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»