ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 - 8:08:15π.μ.

banner468x60

15
Ιουνίου

Μέτρα του υπ. Πολιτισμού για τα μνημεία της Μυτιλήνης

Κατηγορία Ελλάδα

«Άμεσα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στα κηρυγμένα αρχαιολογικά μνημεία των περιοχών του Πλωμαρίου και της Μυτιλήνης, στην πληγείσα από τον σεισμό, Λέσβο», ενημέρωσε

με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε την Τετάρτη στα κηρυγμένα μνημεία της Λέσβου, τα οποία έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες βλάβες από τον σεισμό.

 

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη και κλιμάκια της διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, της εφορείας αρχαιοτήτων Λέσβου και της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου.

 

«Κατόπιν αυτού», όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ, «σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιανέλη, καθώς και με την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αποφασίστηκε να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομική διεύθυνση Λέσβου και τους εφημέριους των ιερών ναών Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Αφάλωνα, Ζωοδόχου Πηγής στη Βρίσα, Αγίας Παρασκευής στο Ακράσι, Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Μεγαλοχώρι, Αγίου Νικολάου στο Πλωμάρι και Αγίας Τριάδας στην Πλαγιά».

 

Συγκεκριμένα, «το ΥΠΠΟΑ θα προβεί σε κατεπείγοντα μέτρα υποστήλωσης-αντιστήριξης και στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύνταξη μελετών οριστικής αποκατάστασης των παραπάνω μνημείων. Επιπλέον, λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας και για προληπτικούς λόγους ασφαλείας των επισκεπτών και των εργαζόμενων, το ΥΠΠΟΑ αναστέλλει εντελώς προσωρινά τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου του Μεσαιωνικού Κάστρου της Μυτιλήνης», καταλήγει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 229 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»