ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:20:26μ.μ.
13
Ιουλίου

Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει βαθμολογήσει το ΓΕΝ τις προτάσεις για την αγορά των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού

Κατηγορία Ελλάδα

Στην κατασκευή τους θα συμμετέχουν και εγχώρια ναυπηγεία μεταξύ των οποίων και αυτό του Σκαραμαγκά που αγόρασε προ ημερών ο εφοπλιστής Γ. Προκοπίου.

 

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει οριστικοποιήσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού τη βαθμολογία των επτά υποψηφίων προτάσεων ισάριθμων χωρών για την αγορά φρεγατών και η σχετική εισήγηση θα υποβληθεί στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και ακολούθως στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δαπανήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ναυπηγήσει τέσσερις νέες φρεγάτες, να προμηθευτεί άλλες δύο ως ενδιάμεση λύση μέχρι να παραλάβει τις καινούργιες και να αναβαθμίσει τις τέσσερις υπάρχουσες τύπου ΜΕΚΟ – HN200.

 

Στους επτά φακέλους που επεξεργάζονται οι επιτελείς του ΓΕΝ βρίσκονται αναλυτικά οι προσφορές που έχουν καταθέσει για την αγορά πολεμικών πλοίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία. Θυμίζουμε ότι η ελληνική πλευρά έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για την συμφωνία, τη συμμετοχή στην κατασκευή των φρεγατών και εγχώριων ναυπηγείων, όχι μονάχα της Ελευσίνας αλλά και του Σκαραμαγκά πλέον τα οποία αγόρασε προ ημερών ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες πλοιοκτήτες.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»