ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:18:21π.μ.
22
Μαρτίου

Μπήκε το πρώτο τρένο στις ράγες για Χαλκίδα 22 μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Κατηγορία Ελλάδα

Τι λέει ο σταθμάρχης του σταθμού Λαρίσης για την επανεκκίνηση

 

Για σήμερα στις 05:25 ήταν προγραμματισμένο το πρώτο δρομολόγιο από Αθήνα για Χαλκίδα. Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε στον Σταθμό Λαρίσης όπου θα εκτελείτο το πρώτο δρομολόγιο. Στις 05:05 θα έφευγε η πρώτη αμαξοστοιχία του προαστιακού για αεροδορόμιο, και 05:25 ο συρμός για τη Χαλκίδα.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα δρομολόγια για αεροδρόμιο θα είναι ανά μία ώρα ενώ ανά δύο ώρες θα κινούνται οι συρμοί για την Χαλκίδα.
Στις 04:45 πέρασε ο πρώτος δοκιμαστικός συρμός. Υπενθυμίζεται πως τηλεδιοίκηση για τους σταθμούς αυτούς δεν υπάρχει, και λειτουργεί τοπικά.

 

Πολλοί πολίτες έχουν σπεύσει για να μπουν στο τρένο ενώ σημειώνεται πως πολλοί μπήκαν στα πίσω βαγόνια και απέφυγαν τα πρώτα, 22 ημέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Ο σταθμάρχης του σταθμού Λαρίσης, Γιάννης Κοκκινάκης επεσήμανε πως, «είμαι 40 χρόνια σταθμάρχης. Μιλήσαμε με τον μηχανοδηγό, έχουμε πάρει την ελεύθερη γραμμή για να πάει στον σταθμό τον επόμενο, έχουμε κανονίσει με τον κλειδούχο μας τα κλειδιά, για να είναι στη σωστή γραμμή το τρένο. Δεν έχουμε τηλεδιοίκηση εδώ συνεννοούμαστε με κλειδούχους, έχουμε ένα σύστημα εξόδου των αμαξοστοιχιών προς τον Πειραιά που του δίνουμε το σήμα με τα φωτόσημα. Έχουμε τοπικό χειρισμό».

 

 

Τα δρομολόγια των τρένων που γίνονται σήμερα είναι:

 

Αθήνα – Χαλκίδα
Κάτω Αχαΐα – Πάτρα- Ρίο
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
Αλεξανδρούπολη Ορμένιο
Διακοφτό – Καλάβρυτα
Ολυμπία- Πύργος – Κατάκολο
Βόλος – Μηλιές
Όσο για εκείνα του Προαστιακού της Αθήνας, αυτά είναι:

 

Πειραιάς – Αεροδρόμιο
Κάντζα- Λιόσια
Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα δρομολόγια και τις ώρες

 

Τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων
Θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής (όπως στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα όπου γίνονται εργασίες για την τηλεδιοίκηση).

 

Από μεθαύριο θα υπάρχουν σε όλα τα δρομολόγια και του προαστιακού αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας σύνοδος αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν ένας όπως σε Παλαιοφάρσαλο, Λιτόχωρο, Πλατύ.

 

 

 

https://www.megatv.com/

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»