ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 8:54:37π.μ.
08
Μαΐου

Οι φόβοι για έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού και η χρήση μάσκας μετά τον εμβολιασμό

Κατηγορία Ελλάδα

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για το μέλλον

Τους φόβους του για έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού που θα φέρει νέο lockdown εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

 

«Δεν είμαστε εναντίον της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Η χαλαρότητα θα μας στοιχίσει, να ανοίξουμε με μεγάλη προσοχή.

 

Αν συνεχίσουμε με 40-50 εισαγωγές με το 20% να πρέπει αν διασωληνωθεί δεν είναι διαχειρίσιμη αυτήν την στιγμή η πανδημία», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται 170 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων 45 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η πληρότητα στη ΜΕΘ φθάνει το 98%.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ανέφερε τα εξής:

 

«Συμφωνώ αλλά το άνοιγμα της κοινωνίας είναι μονόδρομος, είναι σημαντικό να τονιστεί η ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.

Ο ιός είναι εδώ, ανοίγουμε την οικονομία αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, να κάνουμε τον εμβολιασμό και τα rapid test».

 

 

Η χρήση μάσκας


Σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό του κορονοϊού είναι η μάσκα σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

«Oι μάσκες δουλέψανε, και βοήθησαν πολύ.. Εγώ σε δυο διαφορετικά περιστατικά δούλεψα με έναν βοηθό σε δύο χειρουργεία, στο ένα ήμασταν 7 ώρες μαζί σε απόσταση εκατοστών, και παρότι με μάσκες ο βοηθός μου αρρώστησε με κορονοϊό, εγώ δε νόσησα, και μάλιστα δεν είχα και αντισώματα στον κορονοϊό», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο καρδιοχειρουργός καθηγητής στο Χάρβαρντ, Γεώργιος Τόλης, ενώ για την απόφαση των ΗΠΑ να χρησιμοποιείται μόνο σε εσωτερικούς χώρους είπε:

 

«Σε 1 με 1,5 μήνα θα ξέρουμε αν αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα, τόσο από τα κρούσματα, όσο και από τα αναφερόμενα περιστατικά σε νοσοκομεία και στις ΜΕΘ».

 

Παράλληλα, ο κ. Τόλης επεσήμανε ότι η δουλειά που έχει γίνει στην Ελλάδα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας είναι πρότυπο για όλο τον κόσμο.

 

Από την πλευρά του, Ο καθηγητής Πνευμονιολογίας, Νίκος Τζανάκης, σημείωσε ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε εσωτερικούς χώρους ανεξαρτήτως εμβολιαστικού ποσοστού, και ίσως αργότερα όταν αυξηθεί το εμβολιαστικό ποσοστό σε εξωτερικούς χώρους να παραλειφθούν. Εξαίρεση για να μη φοριέται μάσκα ενδεχομένως να αποτελεί μια «κοινωνική φούσκα», ένα αυστηρά ελεγχόμενο υγειονομικό περιβάλλον, αλλά αυτό δεν αφορά τον πολύ κόσμο διευκρίνισε.

 

Η άρση της πατέντας των εμβολίων


Για την άρση πατέντας ο κ. Τόλης υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι να διατεθούν άμεσα και πλήρως εμβόλια.

Όπως ανέφερε, «όποτε δημιουργείται ιατρική τεχνολογία υπάρχει συναίνεση κράτους – ιατρικών εταιρειών. Το κράτος θέλει το καλό του πληθυσμού αλλά και οι εταιρείες θέλουν κέρδος, πρέπει να κάνουν απόσβεση των δαπανών για έρευνα. Όταν τραβάει ο ένας, τραβάει ο άλλος η λύση κάπου στη μέση βρίσκεται».

 

 

Τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμών


Το μήνυμα ότι πρέπει να κτίσουμε τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμών, και πρέπει να κάνουμε και τη δεύτερη δόση έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης.

«Το φθινόπωρο πρέπει να έχουμε άδεια νοσοκομεία με τις ελάχιστες εισαγωγές», τόνισε στον ΣΚΑΪ.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 142 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»