ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 - 2:59:31μ.μ.

banner468x60

22
Ιουνίου

«Παράδειγμα για την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών η Θράκη»

Κατηγορία Ελλάδα

Παράδειγμα για την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών, μουσουλμάνων και χριστιανών» χαρακτήρισε την περιοχή της Θράκης ο Γιάννης Αμανατίδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υποδέχθηκε τον Τούρκο πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και τον συνόδευσε ως την Κομοτηνή, δήλωσε:

 

«Εκπέμψαμε το μήνυμα της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών, μουσουλμάνων και χριστιανών από την περιοχή της Θράκης, που έχω χαρακτηρίσει ως παράδειγμα. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για τον ρόλο που παίζουν οι θρησκείες στην αδελφοσύνη, τον ρόλο που παίζουν στους λαούς, στο ότι οι θρησκείες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ ως πρόφαση για να γίνονται διενέξεις».

 

Ο Μπ. Γιλντιρίμ χάρισε στον ΥΦΥΠΕΞ το παραδοσιακό μουσουλμανικό κομποσχοίνι, με το οποίο προσεύχονται οι μουσουλμάνοι και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών τού χάρισε συμβολικά ένα κομποσχοίνι από το Άγιον Όρος και μια κόκκινη γραβάτα.

 

Αποτιμώντας εν συνόλω την επίσκεψη του αξιωματούχου της γειτονικής χώρας στην Αθήνα, το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»:


«Ο διάλογος πάντα βοηθάει, αποσυμπιέζει καταστάσεις, οι οποίες δημιουργούν κρίσεις ή θέματα εντάσεων μεταξύ χωρών. Νομίζω ότι θα βοηθήσει στην αποσυμπίεση και την ανάπτυξη της θετικής ατζέντας, την οποία είχαμε θέσει στο ανώτατο κυβερνητικό συμβούλιο, στη Σμύρνη».

 

Με αφορμή, δε, τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο υφυπουργός σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν από την πλευρά της Ευρώπης και τόνισε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

 

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο κ. Αμανατίδης εκτίμησε ότι τηρούνται τα συμφωνηθέντα στον μεγαλύτερο βαθμό και είναι από τα θετικά ανάμεσα στην Ευρώπη και τη γείτονα χώρα.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 180 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»