Εκτύπωση αυτής της σελίδας
04
Ιουλίου

Πολάκης: Όταν έχεις να κάνεις με απατεώνες δεν μπορείς να τους ραντίζεις

Κατηγορία Ελλάδα

«Υπάρχει η ηθική της δύναμης που προκύπτει από τις ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις τοποθετήσεις συνέδρων από τις 17:30 οπότε ξεκίνησε η ολομέλεια, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι εργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αύριο.

 

Εκτός από τη δύναμη της ηθικής υπάρχει και η ηθική της δύναμης που προκύπτει από τις ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις που βρίσκουν απήχηση στον λαό, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε ότι όταν έχεις να κάνεις με απατεώνες δεν μπορείς να τους ραντίζεις. Έκανε ανάλυση της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Υπάρχει ένα δίλημμα όσον αφορά την αντιπολιτευτική μας τακτική, επειδή μας γύρισε την πλάτη ένα κομμάτι των μικρομεσαίων, της μεσαίας τάξης, υπάρχει η αντίληψη ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μία μετριοπαθή τακτική, να προβάλλουμε το ηθικό πλεονέκτημα, να μην τρομάξουμε τους μετριοπαθείς και θα έλθει η εξουσία σαν ώριμο φρούτο.

 

Εννοείται ότι δεν συμφωνώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει κυβέρνηση όταν θα διαμορφώσει ένα πρόγραμμα με καθαρές θέσεις -όπως 800 ευρώ κατώτατος μισθός και 35ωρο-, όταν εκπέμψει ένα σχέδιο που θα συνεγείρει τους 500 χιλιάδες που ψήφισαν το 2015 αλλά που δεν ήλθαν να ψηφίσουν το 2019. Τότε θα δημιουργήσουμε κλίμα επανόδου στην κυβέρνηση. Και τότε θα έλθουν μαζί μας και οι κεντρώοι που πάνε πάντα με τον νικητή.

 

Σημείωσε ακόμη ότι επειδή το κράτος έχει οικοδομηθεί με διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων δεν μπορεί να υπηρετήσει το αριστερό πολιτικό σχέδιο που θα χτυπήσει τη διαπλοκή. Πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί και να περάσουν εξουσίες στους δήμους και τις Περιφέρειες. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη Δικαιοσύνη (και με πρόσληψη δικηγόρων για ταχεία εκπαίδευση δικαστών) καθώς η οποιαδήποτε υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να καθυστερεί.

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 129 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)