ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:17:04π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
29
Ιουνίου

Πόλεμος για τα σκουπίδια: Νέο συλλαλητήριο, με στρατό και εισαγγελέα απειλεί η κυβέρνηση

Κατηγορία Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

Ωστόσο ακόμα κι αν αποφασιστεί η αναστολή της απεργίας, οι επόμενες ημέρες θα είναι... γολγοθάς για τους πολίτες, αφού από σήμερα ξεκινάει το τετραήμερο καύσωνα σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να λάβει αποφάσεις.

 

Νωρίτερα, στις 10.30 οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα έχουν προγραμματίσει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Το plan B της κυβέρνησης για τα σκουπίδια: Εισαγγελέας και στρατός

 

Σε ασφυκτικό κλοιό καύσωνα και σκουπιδιών βρίσκεται η χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ύψη και τα σκουπίδια να σχηματίζουν «βουνά» στους δρόμους της Αθήνας.
Ετσι στην κυβέρνηση μπορεί να μην εξετάζουν το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, αφού δεν έχει νόημα καθώς οι κινητοποιήσεις γίνονται από συμβασιούχους,ωστόσο κυβερνητικό στέλεχος άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν βρεθεί λύση τότε τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε να ακολουθήσει παρέμβαση του εισαγγελέα για να αρθεί ο αποκλεισμός σε χωματερές και αμαξοστάσια, είτε να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων ο στρατός.

 

Τζανακόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας

 

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε χτες ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, ωστόσο επεσήμανε ότι μετά την Πέμπτη -σε περίπτωση που δεν λήξει η κινητοποίηση- θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, για να μην υπάρξει διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

 

Κοντονής και Γεροβασίλη κατά ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΝΔ: Μικροπολιτικά παιχνίδια πίσω από τη συνέχιση της απεργίας

 

Χθες ο Σταύρος Κοντονής και η Ολγα Γεροβασίλη επιτέθηκαν στη ΝΔ και έκαναν λόγο για μικροπολιτικά παιχνίδια συνδικαλιστών, σχολιάζοντας την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχιστεί η απεργία.

 

Αμφότεροι οι υπουργοί χαρακτήρισαν ως εποικοδομητική την πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στους εργαζόμενους, μιλώντας από την Άρτα.

 

«Παρά ταύτα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις χωρίς λογική. Νομίζω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση. Η ΝΔ προσπαθώντας να πλήξει την κυβέρνηση με κάθε μέσο δεν διστάζει να δυναμιτίζει τη σταθερότητα και να πλήττει την οικονομία στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Η Δεξιά δεν αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεται τη χώρα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική», δήλωσε ο κ. Κοντονής.

 

Από την πλευρά της η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η λύση της κυβέρνησης όφειλε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων «οι οποίοι σε μία πρώτη φάση έδειξαν να το βλέπουν, να το ακούν, ενώ σε μία δεύτερη φάση κατόπιν παρεμβάσεων πολιτικών φορέων, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία συμπράττοντας σε αυτό που λέει, ''στην αναμπουμπούλα κάποιος χαίρεται''».

 

«Αυτά είναι κρίσιμα θέματα για τους πολίτες, η θερμοκρασία θα πάει στους 43 βαθμούς και είναι ζήτημα, υγειονομικής βόμβας. Εδώ θα έπρεπε να σταθούν υπεύθυνα οι συνδικαλιστικοί φορείς και να μην παίζουν μικροκομματικά παιγνίδια, στην πλάτη των πολιτών», συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για «φανερά παιχνίδια».

 

Έκανε πίσω ο Μπουτάρης: «Πάγωσε» τη σύμβαση με τον ιδιώτη για τα απορρίμματα

 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε πίσω στο θέμα της συμμετοχής ιδιώτη στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

Σε ερώτηση για το αν θα αποσύρει την απόφασή του να απευθυνθεί σε ιδιώτη, σε περίπτωση που βγει πλήρης ο στόλος των απορριμματοφόρων και όλοι οι εργαζόμενοι στους δρόμους, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε: «Δεν με νοιάζει πόσοι εργαζόμενοι και πόσα απορριμματοφόρα θα βγουν. Εμένα με νοιάζει να καθαρίσει η πόλη».

 

Κραυγή αγωνίας από εμπόρους

 

Την ίδια στιγμή ο τουριστικός κλάδος και το υπουργείο Τουρισμού απευθύνουν έκκληση για να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών

 

«Ας σταματήσουμε επιτέλους να πυροβολούμε τα πόδια μας! Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας!», ήταν το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσου.

 

Από την άλλη η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά δήλωσε ότι «η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πλήττει τον τουρισμό και δυσφημεί τη χώρα».

 

 


πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 259 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»