ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 3:09:01μ.μ.
10
Φεβρουαρίου

Σε διαβούλευση το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης ευαισθητοποίησης πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Κατηγορία Ελλάδα

Σε ηλεκτρονική διαβούλευση μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τίθεται το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης ευαισθητοποίησης πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το σχέδιο της διαβούλευσης έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr), με σκοπό οι πολίτες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους με καταληκτική προθεσμία υποβολής τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13.00’.


«Μέσα σε ένα αμφίρροπο και ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ειδικότερα οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας δοκιμάζονται από την σκληρή οικονομική λιτότητα που σε συνδυασμό με την δυσκαμψία και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της κρατικής εξουσίας και την αποδιάρθρωση της παραγωγικής δομής κάνουν τις συνθήκες οικονομικής λιτότητας πιο σκληρές.

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει στρατηγική για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ένα πλαίσιο που θα συμπεριληφθεί στο πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα που προετοιμάζεται και που σε ορισμένες πτυχές του έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, καλώντας τους πολίτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της διαβούλευσης.


Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, ο οποίος και εισηγείται το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σημειώνει μεταξύ άλλων, πως «στα θύματα της οικονομικής κρίσης συγκαταλέγεται και η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια που έχει κυριολεκτικά γονατίσει και έτσι χωρίς την συνδρομή πολιτικών πρόνοιας, η κοινωνική ερήμωση θα είναι ολοσχερής. Και έτσι είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε ως κοινωνία μέσα από πολιτικές αλληλεγγύης για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας».


Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφορά δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, για την περίοδο 2015, για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας και ευεξίας του ατόμου για τη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας και της ευεξίας του πληθυσμού, προσυμπτωματικού ιατρικού ελέγχου ως πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα υγείας, αλλά και θέματα προνοιακού χαρακτήρα που ανάγονται στην κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της κοινωνίας, και συντονισμού των φορέων και του δικτύου εθελοντών.


Η πρόταση διαβούλευσης βρίσκεται αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr → Ενημέρωση → Διαβουλεύσεις).

 

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης είναι το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 15.00΄, σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος Αναστασία Τογιοπούλου. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50), στην Πάτρα.


Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων είναι η εξέλιξη του προγράμματος του μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας και προτεινόμενα μέτρα για την βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, συντηρήσεις οδικού δικτύου, δικτύου ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση φωτεινής σηματοδότησης, οριοθετήσεις και αντιπλημμυρικά έργα. 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 222 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»