ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 7:18:55μ.μ.
10
Οκτωβρίου

Σεισμός στον Κορινθιακό – Τσελέντης: Μπορεί να μην είναι ο κύριος – Μας προβληματίζει ότι δεν έχουμε μετασεισμούς

Κατηγορία Ελλάδα

«Η φύση δεν λειτουργεί σαν ρολόι. Θέλαμε δύο 24ωρα για να δούμε πώς λειτουργεί το φαινόμενο»

 

Για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον Κορινθιακό τα ξημερώματα της Κυριακής (9/10) μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης τη Δευτέρα (10/10) τονίζοντας πως μπορεί να μην είναι ο κύριος ενώ εξέφρασε την ανησυχία του γιατί δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί.

 

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών στο Mega ο Άκης Τσελέντης τόνισε «Η φύση δεν λειτουργεί σαν ρολόι. Θέλαμε δύο 24ωρα για να δούμε πώς λειτουργεί το φαινόμενο. Εμένα με προβληματίζει γιατί από προχθές που έγινε ο σεισμός δεν έχουμε καταγράψει κανένα μετασεισμό, ο μοναδικός που έγινε ήταν πριν από λίγο και μεγέθους 2 Ρίχτερ, και η ακολουθία είχε πολύ λίγους μετασεισμούς. Θα έπρεπε να έχουμε και 2,5 ρίχτερ και 3 και 4».

 

«Το 2019 είχαμε στην περιοχή ένα 5,3 και μετά δεν είχαμε έντονη μετασεισμική ακολουθία, αλλά όχι να έχουν ”παγώσει” οι μετασεισμοί» σημείωσε ο σεισμολόγος.

 

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν μέτρα σεισμικής προφύλαξης τα οποία πρέπει να τα λαμβάνει. Μπορεί να τα βρει σε όλες τις ιστοσελίδες πλέον. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο Κορινθιακός είναι μία περιοχή που έχει πολλά ρήγματα. Στο ανατολικό κομμάτι είναι οι Αλκυονίδες. Δεν είδαμε όμως μετατόπιση σε αυτό το ρήγμα. Οι Αλκυονίδες ωστόσο έχουν μαζέψει πολλή ενέργεια» υπογράμμισε ο Άκης Τσελέντης.

 

«Η περιοχή του Κορινθιακού έχει μαζέψει πολλή ενέργεια»


«Πολλοί μου είπαν ότι τον κατάλαβαν και στην Αθήνα. Εγώ ήμουν στην Πάτρα και δεν κατάλαβα τίποτα. Αυτό γιατί το ρήγμα έχει μία κατεύθυνση δύση – ανατολή, προς τα κάτω και δεξιά, γι’ αυτό υπήρξε ενίσχυση προς την πλευρά της Αθήνας και της Στερεάς Ελλάδος. Μετά από μέρες μπορούμε να δούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι, πιστεύω σε 2 μέρες μπορεί να ξέρουμε. Η περιοχή του Κορινθιακού έχει μαζέψει πολλή ενέργεια. Υπάρχει μία ανησυχία για τις Αλκυονίδες, γιατί δεν έχουμε κάποια ακολουθία έως τώρα εκεί στο σημείο. Ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχουμε για κάτι τώρα, θέλει προσοχή η περιοχή» επεσήμανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

 

«Οι Αλκυονίδες κοιμούνται 40 χρόνια και η ενέργεια έχει μαζευτεί. Ο χθεσινός σεισμός δεν φάνηκε να ενεργοποιεί τις Αλκυονίδες» είπε κλείνοντας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»