ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 - 8:07:17μ.μ.
19
Ιανουαρίου

«Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις εκπαιδευτικών»

Κατηγορία Ελλάδα

Να καταργήσει το ΑΣΕΠ φέρεται να σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα.

«Είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που εξετάζονται οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί», επισημαίνει στον «Ελεύθερο Τύπο» η Εφη Καλαμαρά, η υπεύθυνη Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς το κόμμα δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο τρόπος επιλογής των εργαζομένων στο Δημόσιο στη μακρά λίστα των μόνιμων προσλήψεων την οποία επιθυμούν να φτιάξουν.

 

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για το σχέδιο κατάργησης του ΑΣΕΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταργήσει το ΑΣΕΠ και να αντικαταστήσει τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο με στρατό υμετέρων.

 

Μετά τη χυδαία προσβολή προς τους Έλληνες που εκτόξευσε ο κ. Τσίπρας από τη Ρόδο, τώρα το σχέδιο του διχασμού περιλαμβάνει αποκλειστικά κομματικές προσλήψεις.


Οι Έλληνες δεν θα το επιτρέψουν».


Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι: «Η αναφορά σε «κομματικές προσλήψεις» του ΣΥΡΙΖΑ από την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κάνει να γελάνε ακόμα και οι πέτρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα καταργήσει τον ΑΣΕΠ, αλλά θα τον θωρακίσει και θα τον αναβαθμίσει ουσιαστικά».

πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»