Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Μαρτίου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη»

Κατηγορία Ελλάδα

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος εν ζωή» λέει ο πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

 

Σαράντα δύο νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός μετά την σύγκρουση επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Ευαγγελισμός στα Τέμπη, το βράδυ της Δευτέρας 28/2. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος διάσπαρτα μέλη.

 

«Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί, επίσης και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη, είτε είναι χέρια είτε πόδια, που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ανήκουν στα ήδη υπάρχοντα πτώματα είτε σε κάποια από αυτά που θα ανασυρθούν. Το έργο της πλήρους διερεύνησης δεν έχει ολοκληρωθεί. Η ταυτοποίηση θα γίνει με DNA σε όλες τις σορούς και στα διάσπαρτα μέλη. Είναι αρκετές οι σοροί, θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, η υπηρεσία λαμβάνει υπόψιν τους γονείς και τους συγγενείς, θέλει μέρες (1,2 μέρες)» είπε στο OPEN.

 

O κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ελπίδα να ζει ακόμα κάποιος από τους αγνοούμενους. «Ήρθαν ιατροδικαστές για βοήθεια από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία. Τα πτώματα νεκροτομούνται και μετά την ταυτοποίηση παραδίνονται στους γονείς για την ταφή. Η επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ήταν 42 νεκροί, της ιατροδικαστικής 44, υπάρχει μια απόκλιση των νεκρών, έχει μπερδευτεί η κατάσταση, αυξομειώνεται ο αριθμός των αγνοουμένων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος εν ζωή. Οι πιο παλιοί συγκλονιστήκαμε τόσο που κοντέψαμε να χάσουμε την ψυχραιμία μας».

 

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την κατάσταση των τραυματιών στα νοσοκομεία της Λάρισας. «Από το Γενικό νΝσοκομείο πήραν χθες 3 εξιτήριο, είναι 15 νοσηλευόμενοι και δύο στην Εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο Πανεπιστημιακό υπήρχαν 39 άτομα, έμειναν τελικά 25, εκ των οποίων οι 4 είναι στην Εντατική με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι θα σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους».

 

 

https://www.tvopen.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)