Εκτύπωση αυτής της σελίδας
28
Αυγούστου

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άκη Τζοχατζόπουλου από τον Κώστα Σημίτη

Κατηγορία Ελλάδα

Συλληπτήριο μήνυμα διαβίβασε ο πρώην πρωθυπουργός


Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης διαβίβασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άκη Τζοχατζόπουλου, έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής.

 

Το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο του Πειραιά.

 

Πέθανε πρωινές ώρες σήμερα, σε ηλικία 82 ετών, από πολυοργανική ανεπάρκεια.

 

Υπενθυμίζεται πως την 1η Ιουλίου 2011, ύστερα από μυστική ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του με ευρεία πλειοψηφία και παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στις 11 Απριλίου του 2012, συνελήφθη για τα ίδια αδικήματα, αλλά και φορολογικές παραβάσεις και στις 16 του ιδίου μήνα, κρίθηκε προφυλακιστέος και στις 17 οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Τον Ιούλιο του 2018, αποφυλακίστηκε, επικαλούμενους προβλήματα υγείας.

 

ΚΙΝΑΛ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου – Είχαν χωρίσει οι δρόμοι μας εδώ και πολλά χρόνια
Νωρίτερα, με μια λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το Κίνημα Αλλαγής επίσης εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ υπενθυμίζει τους διαφορετικούς δρόμους που ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια.

 

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σε κορυφαίες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις.

 

Είναι γνωστό όμως, ότι εδώ και πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε διαχωρίσει -με βάση τις αρχές και τις αξίες του- πλήρως και ριζικά τη θέση του απέναντί του.

 

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 126 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)