×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Μαΐου

Το Σωματείο Διεμφυλικών καλωσορίζει τους τρανς-πρόσφυγες: Το φυλλάδιο που έβγαλαν

Κατηγορία Ελλάδα

Στην έκδοση τρίπτυχου φυλλαδίου για την ενημέρωση των τρανς προσφύγων και τα δικαιώματά τους στη χώρα μας προχώρησε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

«Αγαπητέ φίλε, ως οργάνωση που υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των τρανς ατόμων στην Ελλάδα, και με την πεποίθηση ότι ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά και αδιαίρετα, σας καλωσορίζουμε στη χώρα μας» Με αυτό τον τρόπο και σε τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Αραβικά, το φυλλάδιο με τίτλο «Trans Asylum Guide» ενημερώνει τους αιτούντες διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

 

Το τρίπτυχο αυτό φυλλάδιο θα διατίθεται σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις με δράση σε θέματα προστασίας προσφύγων και αφορά τα δικαιώματα των αιτούντων διεθνούς προστασίας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας φύλου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Περιέχει: α) το απόσπασμα από το Π.Δ. 141/2013, το οποίο στους λόγους δίωξης και επομένως τους λόγους παροχής διεθνούς προστασίας συμπεριλαμβάνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, και, β) τις οδηγίες του Συνηγόρου του Πολίτη αναφορικά με την ταυτότητα φύλου.

 

Σκοπό έχει την καλή ενημέρωση των αιτούντων διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας και έκφρασης φύλου, και βρίσκεται στην κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών για την καλή ενημέρωση και γνώση των ισχυουσών νομοθεσιών και καλών πρακτικών που αφορούν θέματα ταυτότητας φύλου, όπως της πρόσφατης έκδοσης του ΣΥΔ: «Είμαι τρανς – ξέρω τα δικαιώματά μου» που εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου και έγραψε η Πρόεδρος του Σωματείου μας, Μαρίνα Γαλανού.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 111 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)