ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 - 5:38:48μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
29
Αυγούστου

Στα σκαριά η δημιουργία συγκοινωνιακής αστυνομίας

Κατηγορία Ελλάδα

Από την... κανονική αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία, θα περάσουμε στη φάση της συγκοινωνιακής αστυνομίας.

Πρόκειται για έναν νεωτερισμό που εξήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, από το αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στο Ρουφ.

Στόχος αυτής της ιδιότυπης ομάδας θα είναι η καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και η ασφάλεια του επιβατικού κοινού κατά την μετακίνησή του στα ΜΜΜ.

 

Αυτό το μέτρο σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ειδικών τουρνικέ στην μπροστινή πόρτα των λεωφορείων, θα επιφέρει σηγμαντικό πλήγμα στην εισιτηριοδιαφυγή, αλλά και τον πιο έντονο έλεγχο.

 

Τι λεπτομέρειες του σχεδίου ανέλυσε ο επικεφαλής του ΟΑΣΑ, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, τονίζοντας πως θα συσταθεί μία «συγκοινωνιακή αστυνομία» για τις ανάγκες της οποίας έχει υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με το οποίο ζητούνται αστυνομικοί για την καταπολέμησης της μικρής παραβατικότητας.

 

«Θα ενισχύουν την ασφάλεια όλων των μετακινουμένων, καθώς από μόνοι τους οι άνθρωποι ή οι απλοί security, δεν μπορούν να το κάνουν. Αυτή είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας. Συνεπώς, αυτό το οποίο εμείς θέλουμε είναι, αναλαμβάνοντας τα έξοδα ορισμένων αστυνομικών από το Δημόσιας Τάξης, εκείνοι να είναι αφοσιωμένοι στις μεταφορές, στο αστικό δίκτυο, για να ενισχυθεί η αίσθηση της ασφάλειας» είπε ο κ. Δημητριάδης.

 

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών συμπλήρωσε ότι «στις αστικές συγκοινωνίες απαιτείται να υπάρχει η έννομη τάξη παρούσα για την πρόληψη εγκληματικών πράξεων και δυστυχώς, έχουμε πολλά παράπονα σε ορισμένες περιπτώσεις», ενώ εξήγγειλε αυστηρότερους ελέγχους για την εισιτηριοδιαφυγή, ο οποίοι θα γίνουν καθημερινοί σε όλα τα μέσα.

 

 

Αγορές εισιτηρίων μέσω πιστωτικής

 

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, τους επόμενους μήνες θα αρχίζει να εφαρμόζεται η σύμβαση της τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν 1000 «έξυπνες» στάσεις στην Αθήνα, που θα ενημερώνουν τους πολίτες.

 

Επίσης, συμπλήρωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο των αστικών συγκοινωνιών νέες υπηρεσίες, όπως η αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής και νέες μορφές κομίστρου. Ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει από τον Σεπτέμβριο πώληση εισιτηρίων μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στα εκδοτήρια, την οποία έχει έχει αναλάβει η Αlpha Βank έπειτα από διαγωνισμό.

 

 

Ζητούνται προσλήψεις στις συγκοινωνίες

 

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στους συγκοινωνιακούς φορείς, η οποία θα καλυφθεί μέσω προσλήψεων, καθώς το υπουργείο έχει καταθέσει αίτημα στην κυβέρνηση για οδηγούς.

 


πηγή: iefemerida.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»