ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 5:21:00μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
25
Αυγούστου

Στα σχολεία 19.500 αναπληρωτές

Κατηγορία Ελλάδα

Το σχέδιο για τις προσλήψεις 19.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με βάση τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία σε ειδικότητες καθηγητών αλλά και στις περιφέρειες της χώρας παρουσιάζει το «Έθνος».

Ο αριθμός των 19.500 αναπληρωτών έχει «κλειδώσει» από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ στόχος είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα προσληφθούν να τοποθετηθούν στα σχολεία έως τις 5 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

 

Λόγω του «παγώματος» για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για μία ακόμη χρονιά, τα κενά στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα καλυφθούν από αναπληρωτές. Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, φαίνεται πως για κάθε μία αποχώρηση θα προσληφθούν τουλάχιστον τρεις αναπληρωτές (συνολικά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια συνταξιοδοτούνται 6.000 εκπαιδευτικοί).

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός συνταξιοδοτήσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αφορά συνολικά 10 ειδικότητες, οι οποίες θα έχουν και τον «πρώτο λόγο» στις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών. Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες ανάγκες στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει των αποχωρήσεων, εντοπίζονται σε ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών, θεολόγων, καθηγητών ξένων γλωσσών, Φυσικής Αγωγής, οικονομολόγων και γεωλόγων.

 

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης 851 φιλόλογοι, 495 μαθηματικοί, 246 φυσικοί, 191 Αγγλικής Γλώσσας κτλ. Ο αριθμός των αναπληρωτών για όλες αυτές τις ειδικότητες, που θα προσληφθεί, αναμένεται να είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με τις αποχωρήσεις.

 

Όσον αφορά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι τις 30/6 κατέθεσαν αιτήσεις συνταξιοδότησης 1.725 εκπαιδευτικοί, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αποχώρησαν άλλοι 294 (σύνολο 2.019). Από αυτούς, οι 1.240 είναι δάσκαλοι, 239 νηπιαγωγοί, 101 καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας και ένας μικρός αριθμός διαφόρων ειδικοτήτων.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 257 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»