ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 2:52:29μ.μ.
25
Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Κάηκε το καραβάκι «Κωνσταντής» που έκανε δρομολόγια στις ακτές του Θερμαϊκού

Κατηγορία Ελλάδα

Φωτιά σε καρνάγιο της Θέρμης

 

Στις φλόγες τυλίχτηκε το καραβάκι «Κωνσταντής» που εκτελούσε τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Περαία και ένα ακόμα σκάφος έπειτα από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε καρνάγιο στην περιοχή της Θέρμης.

 

Η φωτιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής, συνθήκες, πρόλαβε, σύμφωνα με το grtimes.gr, να κάψει τα δύο σκάφη, παρά το γεγονός ότι στο σημείο έσπευσε άμεσα μεγάλη πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 6 οχήματα και 15 πυροσβέστες.

 

Όπως έγινε γνωστό, η ζημιά που προκλήθηκε στο σκάφος είναι ολοσχερής, ενώ τα αίτια της φωτιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο «Κωσταντής» διέθετε 187 θέσεις και πραγματοποίησε το τελευταίο του δρομολόγιο στις αρχές Οκτώβρη (έκτοτε είχε μεταφερθεί στο ναυπηγείο). Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2017 είχε ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

 

Τη φετινή σεζόν είχε καταγράψει αύξηση σχεδόν 15% στην επιβατική κίνηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή, κόβοντας 55 με 60 χιλιάδες εισιτήρια. Το 90% των επιβατών του φέτος ήταν ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και προτίμησαν τη «μίνι κρουαζιέρα» στο Θερμαϊκό Κόλπο.

 

 

https://thebeat.co/gr/?_branch_match_id=1113342800052955689&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA8soKSkottLXT8nRK8lITUpNLNFLztdPLCgAAHo%2BKakZAAAA

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 57 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»