Εκτύπωση αυτής της σελίδας
26
Σεπτεμβρίου

Τηλεοπτικές άδειες: Στο εδώλιο ο Λευτέρης Κρέτσος και έξι ακόμη κατηγορούμενοι

Κατηγορία Ελλάδα

Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης

Tο παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, που ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, μπαίνει σήμερα στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης με τον Λευτέρη Κρέτσο και μέλη της τότε αρμόδιας Επιτροπής να κάθονται στο εδώλιο του 6ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

 

Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά και γενικός γραμματέας Ενημέρωσης την επίμαχη περίοδο Λευτέρης Κρέτσος, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές καλείται σήμερα, εκτός απροόπτου, να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης. Με την ίδια κατηγορία είναι αντιμέτωπα και τα μέλη της Επιτροπής που φέρονται να εμπλέκονται στον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης της εταιρίας «Καλογρίτσας ΑΕ». Ως ηθικός αυτουργός στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν ο Λευτέρης Κρέτσος και οι συγκατηγορούμενοι του κατηγορείται ο Ιωάννης Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

 

Η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο το 2019 και μετά από έρευνα οι δικαστικές αρχές «έδειξαν» το εδώλιο στους κατηγορούμενους.

 

Στο πόρισμα του ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε αναφερθεί στις προσπάθειες που φέρονται να έκαναν οι κατηγορούμενοι προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές «στην έκνομη αυτή πράξη τα μέλη της Επιτροπής και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προέβησαν, με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη -Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, με ελέγχοντας καθόλου ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσοστό της προσφοράς του ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία με βάση την προκήρυξη, δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

 

Η αυλαία της δίκης ανοίγει ενώ είναι θέμα χρόνου η έναρξη της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο του τότε υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και τις καταγγελίες της οικογένειας Καλογρίτσα περί εικονικής σύμβασης με λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο προκειμένου να καταβληθεί η απαιτούμενη εγγύηση για να μετάσχει στον διαγωνισμό.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 86 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)