Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Μαΐου

Tι αλλάζει από την Παρασκευή: Ελεύθερες μετακινήσεις χωρίς SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 και ταξίδι στα νησιά με Green Pass

Κατηγορία Ελλάδα

«Αφήνουμε πίσω μας το lockdown με ασφάλεια», είπε ο Άκης Σκέρτσος

Aκόμη ένα σημαντικό βήμα για να αφήσουμε πίσω μας το lockdown με ασφάλεια, όπως ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος, έγινε σήμερα μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Παρασκευή 14 Μαΐου.

 

Συγκεκριμένα από τις 14 Μαΐου:

 

καταργούνται τα SMS στο 13033 και 13032
Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30
Άνοιγμα μουσείων

 

Ο κ. Σκέρτσος έκανε γνωστό πως θα συνεχίσει να ισχύει για όλο τον Μάιο το μέτρο με την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, ενώ το λιανεμπόριο θα επιστρέψει σε λειτουργία με κανόνες χωρητικότητας χωρίς click-in-shop ή click-inside.

 

Μετακινήσεις από νομό σε νομό και ταξίδι στα νησιά


Από την Παρασκευή ανοίγουν, λοιπόν, και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά για εκείνες που αφορούν τα ταξίδια προς τα νησιά θα υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα για να ταξιδέψει κάποιος στα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα) θα χρειάζεται το Green Pass.

Όποιος θα θέλει δηλαδή να ταξιδέψει είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Σημειώνεται πως στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο δεν θα υπάρχει η υποχρέωση για κάποιο τεστ, αλλά μόνο ισχυρή σύσταση για self test σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν.

Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες – Γάμοι και βαφτίσεις από τον Ιούνιο
Τις επόμενες ημέρες ανοίγει και μία σειρά από δραστηριότητες, ενώ τον Ιούνιο θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους.

 

 

Αναλυτικά:

 

17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι
28 Μαΐου ανοικτό θέαμα – ακρόαμα
Όσο για τις εκδηλώσεις των γάμων και των βαφτίσεων, θα μπορούν να πραγματοποιούνται από τον Ιούνιο με έως 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους

 

Δείτε εδώ το σχέδιο της κυβέρνησης για το πέρασμα στο καλοκαίρι, που ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)