ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 4:59:05π.μ.
30
Μαρτίου

Τι αλλάζει στην άμυνα του Αιγαίου με τους πυραύλους SPIKE-NLOS

Κατηγορία Ελλάδα

Το ΚΥΣΕΑ έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση τους

 

H Ελλάδα πρόκειται να αποκτήσει τους πυραύλους SPIKE- NLOS από το Ισραήλ, με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η άμυνα του Αιγαίου, αφού τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα θα τοποθετηθούν σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος, το βεληνεκές των πυραύλων είναι 32 χιλιόμετρα με δυνατότητα χειριστή να κατευθύνει με εκπληκτική ακρίβεια τον πύραυλο στο στόχο.

 

 

Στελέχη του Στρατού Ξηράς αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι αποτελούν ιδανικό οπλικό σύστημα για το περιβάλλον του Αιγαίο αφού δημιουργεί μια «ασπίδα» μεγάλου βάθους γύρω από τα Ελληνικά νησιά.

 

Το ΚΥΣΕΑ έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση τους, ώστε να τοποθετηθούν αρχικά στον στρατό ξηράς, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να υπογραφεί και αντίστοιχη συμφωνία για να τοποθετηθούν σε Κανονιοφόρους και στα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου Mark V.

 

Μάλιστα, οι SPIKE- NLOS των Κανονιοφόρων θα τοποθετηθούν σε σταθερές βάσεις ενώ αυτοί των ΣΑΠ θα είναι φορητοί με δυνατότητα να τοποθετούνται και να αφαιρούνται ανάλογα με την επιχείρηση.

 

https://www.megatv.com/

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

Διαβάστηκε 51 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»