ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 1:35:48π.μ.
17
Σεπτεμβρίου

Τι θα περιλαμβάνει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας που παρουσιάζεται την επόμενη εβδομάδα

Κατηγορία Ελλάδα

Σε ποιες χώρες θα δοθεί έμφαση και ποια προϊόντα θα αποτελέσουν πυλώνες επενδύσεων.

Με στόχο να… επανασυστήσει την Ελλάδα στον κόσμο παρουσιάζει η κυβέρνηση την προσεχή Τρίτη το Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιλαμβάνει πάνω από 80 δράσεις και θα αναφέρει αναλυτικά τις χώρες ανά την υφήλιο στις οποίες στοχεύει να επεκταθεί οικονομικά αλλά και πολιτικοδιπλωματικά η Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

 

Άλλωστε το σύνολο των δράσεων τίθεται υπό την ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών και για το λόγο αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ορίσει ειδικό υφυπουργό ΥΠΕΞ, ο οποίος είναι αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, τον κ. Κώστα Φραγκογιάννη που έχει αναλάβει αρκετές ειδικές αποστολές επί του θέματος.

 

Ο κ. Φραγκογιάννης έχει σπουδάσει μάρκετινγκ στο Βρετανικό Ινστιτούτο Marketing και συνέχισε τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, λαμβάνοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διεθνές Μάρκετινγκ και τα Συστήματα Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Εργάστηκε για περισσότερα από 30 έτη ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε επιχειρήσεις και ομίλους, και μέχρι την υπουργοποίησή του τον Ιούλιο του 2019 ήταν Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Chipita.

 

Τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η κυβέρνηση είναι υπέρ της υλοποίησης δράσεων που θα ξεπερνάνε το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς στο Εθνικό Σχέδιο που θα παρουσιαστεί θα δίνεται έμφαση στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς επίσης και στην Ασία, και την Αυστραλία. Ψηλά στις χώρες που στοχεύουμε είναι μεταξύ άλλων βέβαια και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς επίσης και η Μεγάλη Βρετανία στη μετά-Brexit εποχή, το Ισραήλ, η Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Οι τομείς εξωστρέφειας που θα παρουσιαστούν την Τρίτη θα είναι πολλοί. Ένας από τους πιο σημαντικούς όμως θα είναι αυτός της διατροφής με την Ελλάδα να θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει πυλώνα έλξης επενδύσεων που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή και τα προϊόντα που τη συνοδεύουν με κύριο προϊόν το λάδι. Σημαντικοί τομείς είναι επίσης αυτοί της του φαρμάκου, της καινοτομίας και βέβαια της ενέργειας καθώς η χώρα μας έχει το προνόμιο να λούζεται το μεγαλύτερο διάστημα του έτους από ήλιο και να διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 99 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»