ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 10:20:24π.μ.
08
Μαΐου

Βήμα – βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα: Ανοίγουν σήμερα οι οργανωμένες παραλίες

Κατηγορία Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα για θερινά σινεμά, βρεφονηπιακούς σταθμούς, συναυλίες και αθλητισμό

υνεχίζεται η άρση των περιορισμών με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα, με τις οργανωμένες παραλίες να ανοίγουν σήμερα.

 

Για τη μετάβαση στις οργανωμένες πλαζ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6, μέτρο το οποίο θα συνεχίσει να ισχύει το επόμενο διάστημα.

 

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες, οι ομπρέλες μεταξύ τους θα έχουν απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα. Σε κάθε ομπρέλα έχουν τοποθετηθεί δύο ξαπλώστρες, οι οποίες θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης και μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες.

 

Για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικά τα self – test, ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

 

Επιπλέον, από σήμερα μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα σειρά παίρνουν κι άλλες δραστηριότητες όπως όλες οι σχολικές βαθμίδες, τα δικαστήρια, τα θερινά σινεμά ο τουρισμός κι ο αθλητισμός.

 

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα:

 

-Στις 10/05 ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Προϋπόθεση η διενέργεια των self test,

-Στις 10/05 ανοίγουν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις,

-Στις 10/05 ανοίγουν και τα δικαστήρια,

-Στις 14/05 ανοίγουν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας,

-Στις 15/05 ανοίγει ο τουρισμός.

-Στις 17/05 ξεκινούν προπονήσεις οι Αθλητικές Ακαδημίες,

-Στις 17/05 οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας,

-Στις 17/05 επαναλειτουργούν και τα Ωδεία σε όλη τη χώρα,

-Στις 17/05 ανοίγουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

-Στις 21/05 επαναλειτουργούν θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%,

-Στις 28/05 ξεκινούν και οι συναυλίες. Η πληρότητα πρέπει να είναι στο 50% και αφορά μόνο καθήμενους.

 

 

Παραμένουν τα SMS στο 13033


Η παρουσία των SMS στο 13033 συνεχίζεται, με το Νίκο Χαρδαλιά να εξηγεί τους λόγους που δεν καταργούνται ακόμα.

«Με τον ιό δεν έχουμε ξεμπερδέψει, παραμένει αόρατος, παραμένει επικίνδυνος. Η άρση όλων των μέτρων θα γίνεται σταδιακά και με απόλυτη προσήλωση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Βήμα βήμα θα αφήνουμε πίσω μας τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή κι όχι εφησυχασμός.

 

 

Εξετάζεται «bonus» στους εμβολιασμένους


Οι ειδικοί είναι θετικοί στο να υπάρξει κάποιο… bonus για τους εμβολιασμένους, που θα έχει να κάνει με τις ελευθερίες τους.

 

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό πως: «Θα θέλαμε το ποσοστό των εμβολιασμών να είναι υψηλότερο.

 

Έχουν συζητηθεί στην επιτροπή τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασμένοι, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες. Φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη των εμβολιασθέντων.

 

Π.χ. συμμετοχή σε συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες».

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 119 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»