ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:02:39π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
06
Δεκεμβρίου

Ξενοδόχοι βορειοανατολικού Αιγαίου: Είμαστε τουριστικός προορισμός -Δεν θα γίνουμε προσφυγικός

Κατηγορία Ελλάδα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους τουριστικούς φορείς των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου ο διαγωνισμός της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους», έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, ενώ έχουν καλέσει και τα μέλη τους να μην καταθέσουν προσφορές, καθώς θεωρούν ότι θα πληγεί ο τουριστικός χαρακτήρας των νησιών.

 

«Είμαστε και θα παραμείνουμε τουριστικός προορισμός. Δεν θα γίνουμε προσφυγικός», λέει μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου, ενώ καλεί τα μέλη της να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες».

 

Όσον αφορά στη Χίο, ανάλογη σύσταση έχει απευθύνει στα μέλη της και η Ενωση Ξενοδόχων του νησιού, αν και ήδη δύο ξενοδοχεία φιλοξενούν πρόσφυγες.

 

Τέλος, όσον αφορά στη Σάμο, στο ίδιο αυστηρό τόνο η Ενωση Ξενοδόχων του νησιού ζητά να μην κατατεθούν προτάσεις. «Η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός. Δεν έχουμε καμία σχέση με την Υπατη Αρμοστεία» λέει ο πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Κυριαζής.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 170 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»