ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 4:45:10π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
11
Μαρτίου

Χωρίς γιατρό κινδυνεύει να μείνει το ΠΕΔΥ Λήμνου

Κατηγορία Ελλάδα

Στο προσκήνιο έρχεται για ακόμη μια φορά η υποστελέχωση του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στη Λήμνο, καθώς ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος την επόμενη εβδομάδα να μείνει χωρίς γιατρό.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ΠΕΔΥ του νησιού υπηρετεί η αγροτική ιατρός Μαρκάκη Ειρήνη, η θητεία της οποίας όμως ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή 13 Μαρτίου. Για τον λόγο αυτό, ο υπεύθυνος της Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης και αρμόδιος για το ΠΕΔΥ Λήμνου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, έχει αποστείλει από τις 27 Φεβρουαρίου επιστολή -με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον»- προς τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Παπαρούπα αλλά και τον νέο υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή.

 

Η επιστολή του κ. Χατζηγιάννη αναφέρει:

 

«Σας αναφέρω ότι στο Π.Ε.Δ.Υ Μύρινας - Λήμνου υπηρετεί έως και 13 Μαρτίου 2015 η αγροτική ιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής κ. Μαρκάκη Ειρήνη, εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 40 πολίτες την ημέρα.

 

»Επίσης στο παραπάνω παράρτημα ανήκει και η ιατρός άνευ ειδικότητας κ. Μαχαίρα Μάλαμα, η οποία όμως είναι αποσπασμένη με εκπαιδευτική άδεια από 22/11/2013 για τέσσερα χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», προκειμένου να αποκτήσει τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής.

 

»Καθώς το Π.Ε.Δ.Υ Λήμνου μετά τις 13/3/2015 θα παραμείνει ΑΚΑΛΥΠΤΟ από γιατρό, προτείνω την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προκήρυξη θέσεως Επικουρικού ιατρού Γενικής Ιατρικής, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα να εξυπηρετούνται οι πολίτες της ακριτικής Λήμνου».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 97 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»