ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 - 5:47:14π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
13
Απριλίου

Yπό κατάρρευση η γέφυρα που συνδέει το χωριό Φιλαδέλφεια με το Ωραιόκαστρο

Κατηγορία Ελλάδα

Άκρως επικίνδυνο κρίνεται το πέρασμα από τη μοναδική παλιά γέφυρα που ενώνει το χωριό Φιλαδέλφεια με την υπόλοιπη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Λόγω της διάβρωσης ολόκληρα κομμάτια αποκολλούνται και παρασύρονται από τα νερά του Γαλλικού ποταμού, με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον ερώτημα για την στατικότητα της γέφυρας.

 

Οι προδιαγραφές της δεν καλύπτουν τον τεράστιο όγκο των υδάτων που «κατεβάζει» ο Γαλλικός, έτσι η γέφυρα βρίσκεται τον περισσότερο καιρό κάτω από την επιφάνεια του νερού.


Λίγα μέτρα μακριά βρίσκεται η υπό κατασκευή νέα γέφυρα, η βάση της οποίας είναι σκεπασμένη ολόκληρους μήνες -λόγω των ισχυρών και παρατεταμένων βροχοπτώσεων- από τα λασπόνερα. Είναι αμφίβολο όμως αν θα συνεχιστούν οι εργασίες στην ίδια γέφυρα όταν υποχωρήσουν τα νερά ή θα ξεκινήσουν νέες μελέτες για μια καινούργια, σε διαφορετικό σημείο.

 

Κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη-Ανατροπή» προχώρησε σήμερα σε αυτοψία της παλιάς γέφυρας, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου στους διοικούντες. Την ίδια ώρα σε επείγουσα ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζει πως η βάση της παλιάς γέφυρας «έχει διαβρωθεί τελείως, κομμάτια έχουν σπάσει και η ροή του ποταμού ανά πάσα στιγμή μπορεί να δυναμώσει επικίνδυνα. Καλούμε την Δημοτική Αρχή Ωραιοκάστρου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, όπως και όλους τους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση. Για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα και ζημιές».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 73 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»