ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 9:11:46π.μ.

banner468x60

01
Ιουνίου

Ξανθός: Δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής του αντικαπνιστικού νόμου αλλά εφαρμογής του

Κατηγορία Παραπολιτικά

«Δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής του αντικαπνιστικού νόμου αλλά έλλειμμα εφαρμογής του, διότι εδραιώθηκε η κουλτούρα ανοχής, ασυδοσίας, ατιμωρησίας και μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

 

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια συντονισμού του διϋπουργικού οργάνου, ώστε με τη συνδρομή του υπουργείου Υγείας και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς -τοπική αυτοδιοίκηση, αστυνομία, λιμενικές αρχές, σώματα επιθεωρητών υγείας- να υπάρξει μια πιο συστηματική και μεθοδευμένη παρέμβαση για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

 

«Αυτό που χρειάζεται να δώσουμε είναι την αίσθηση ότι κάνουμε επανεκκίνηση. Ένα restart σε ένα τοπίο βαλτωμένο για πολλά χρόνια. Γίνεται αυτή η προσπάθεια επανεκκίνησης με τη συστράτευση της επιστημονικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου», είπε και προσέθεσε:

 

«Υπάρχει πρόβλημα μη τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου και η χώρα μας εκτίθεται και πολιτισμικά. Είναι η ώρα, σε μια χώρα που φαίνεται από τα στοιχεία ότι είναι πρώτη στην Ευρώπη στα ποσοστά παθητικών καπνιστών, να τεθεί ως κρίσιμη προτεραιότητα, κοινωνική και πολιτισμική».

 

Πάντως, ο κ. Ξανθός εξέφρασε τον προβληματισμό του στο θέμα της επιβολής προστίμων σε μια κοινωνία που τώρα, όπως είπε, λόγω της οικονομικής κρίσης έχει υποστεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση από τα φοροεισπραχτικά μέτρα.

 

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να γίνει διάλογος και διαβούλευση με τα καταστήματα εστίασης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν στην αρχή, αν περάσει η αντίληψη της καθολικής εφαρμογής του μέτρου χωρίς εξαιρέσεις, καταστηματάρχες και πολίτες θα πειστούν και θα προσαρμοστούν.

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 340 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα