Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Οκτωβρίου

Επίθεση κατά πάντων από τον Θ. Πάγκαλο με αφορμή την συζήτηση για διαφθορά στην Βουλή

Κατηγορία Παραπολιτικά

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος έστρεψε τα πυρά του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη βουλή για τη διαπλοκή και την διαφθορά.

«Αυτό που είπε -και τον είδα πρώτη φορά να χάνει κάθε έννοια ψυχραιμίας, γιατί είναι τρομερός ομιλητής ο Τσίπρας, το’ χει που λέμε- ήταν σε μια στιγμή που είπε: «Μου είπατε ότι έχετε 3 διπλώματα μεταπτυχιακά, εγώ δεν έχω, γιατί δεν είχα τη δυνατότητα». Εκεί έβλεπε κανείς το κόμπλεξ, γιατί πώς δεν είχε τη δυνατότητα; Ο πατέρας του Τσίπρα ήταν πάμπλουτος από ό,τι ξέρω, ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα γιατί έκανε καταλήψεις και τσαμπουκάδες στα αμφιθέατρα!»

 

«Αυτό το κοινοβούλιο πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τσούλες και νταβατζήδες; Γιατί η εικόνα που μας εδόθη χτες, ήταν μια εικόνα ενός χαμαιτυπείου, όπου συμπλέκονται διάφοροι λαϊκοί τύποι. Επιπλέον, δεν είχε και ουσία αυτό που ελέχθη. Ο κ. Καμμένος, θυμάμαι, έλεγε στον κ. Μητσοτάκη: «Πείτε ότι υπάρχει σκάνδαλο της Siemens»… Μα, γιατί να πει ότι υπάρχει πρόβλημα; Το έχει πει η ίδια η Siemens..»

 

«Ένα καθεστωτικό σκάνδαλο, με το οποίο βαρύνεται αυτή η κυβέρνηση και ενδεχομένως έχει και ποινικές ευθύνες, είναι η επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ποιος είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος; Απαγορεύεται αυστηρά από το Σύνταγμα.

 

Είναι γελοίος, είναι νούμερο (ο κ. Τσίπρας). Είχα για τον Κιμούλη μία σοβαρή άποψη, τον θεωρούσα καλλιτέχνη με μεγάλο ταλέντο. Αυτό το γελοιοποίησε στα μάτια μου, δηλαδή το γεγονός ότι έχει το ψώνιο ο άνθρωπος, να βάλει υποψηφιότητα για μία πολιτική σταδιοδρομία μέσα από μία επιτροπή ανύπαρκτη, η οποία είναι αντίθετη με το Σύνταγμα και τους νόμους, είναι τερατώδες. Και τι ξέρει ο Κιμούλης για το Σύνταγμα για να μιλήσει για αυτό;

 

Η κοινωνία δεν έχει επί του συνταγματικού δικαίου απόψεις, η κοινωνία εκφράζει τη βούλησή της μέσα από εκλεγμένους αντιπροσώπους. Γι’ αυτό υπάρχουν οι βουλευτές. Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι, εκλέγουν τους καλύτερους κατά τη γνώμη τους, που δεν είναι ανάγκη να είναι οι καλύτεροι και κατά τη γνώμη του άλλου.. Οι Ιταλοί εκλέξανε την Τσιτσιολίνα, εμείς εκλέξαμε τον Βασίλη Λεβέντη!»

 

«Βεβαίως έχει η Τουρκία ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Όπως έχει και η Αγγλία και η Γαλλία και η Ρωσία και η Αμερική. Εμείς αναφανδόν υποστηρίζουμε ότι έχει διεθνή ύδατα το Αιγαίο. Επιπλέον δε, η άποψη της μεγέθυνσης των θεμάτων που δημιουργούνται στο Αιγαίο, ήταν πάντοτε τουρκική προσέγγιση. Το δράμα με αυτούς τους υπερεθνικιστές στην Ελλάδα, είναι ότι υποστηρίζουν τις απόψεις του εχθρού, χωρίς να το ξέρουν. Γιατί είναι ηλίθιοι. Η αρχή της ελευθερίας των θαλασσών επιτρέπει στην αιγιαλίτιδα  ζώνη, δηλαδή στα νερά που είναι ελληνικά και δεν αμφισβητούνται από κανέναν, να κυκλοφορούν όχι μόνο τα εμπορικά πλοία ελεύθερα, αλλά και τα πολεμικά πλοία της μίας ή της άλλης χώρας, ελεύθερα, υπό τον όρο να έχουν ειδοποιήσει ότι κάνουν αβλαβή διέλευση. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να ενθαρρύνονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κυρίως, υστερικές απόψεις για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας».

 

«Είναι ψυχολογικά άρρωστα παιδιά αυτά, όπως ο κ. Κατρούγκαλος. Δεν είμαι ψυχίατρος και δεν μπορώ να ξέρω τι έχει, μπορεί να έχει μία σοβαρή διαταραχή, για την οποία να αξίζει τη συμπάθειά μας και την αλληλεγγύη μας ο κ. Κατρούγκαλος. Τι παιχνίδια κάνουν ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας, όταν διέλυαν τα σχολεία της χώρας; Αφού κέρδισε την απεργία το κίνημα των μαθητών, οι οποίοι ζητάγανε να μην εξετάζονται, να μην διαβάζουν -με τεμπέλικα και αχαΐρευτα συνθήματα- μετά ζήτησαν με χωριστή απεργία, να μην υπολογιστούν οι μέρες της απεργίας και να μην γίνουν συμπληρωματικά μαθήματα. Δηλαδή να μείνουν στούρνοι, όπως είναι.. Έτσι ζήτησαν. Μα, δεν είναι; Είπε χτες ο κ. Τσίπρας, «δεν είχα 3 πτυχία». Μα τι πτυχίο έχει πάρει τώρα; Δεν ξέρουμε πώς έπαιρναν τα πτυχία στο Πολυτεχνείο οι συνδικαλιστές; Εγώ δεν είμαι υπερήφανος να είμαι τέτοιος κομμουνιστής, να παίρνω το πολιτικό πέντε».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 242 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)