ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 1:40:05π.μ.

banner468x60

17
Ιανουαρίου

Γιατί ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ δεν ήρθαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Κατηγορία Παραπολιτικά

Τι αναφέρει το πρωτόκολλο της Βρετανίας

Στην απουσία του Βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρθηκε η εκπομπή «Πρωινό» του Ant1. Ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο μάλιστα είχε βαπτίσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαπτίσει και τον εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο, θα παραστούν στην κηδεία, τελικά η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας εκπροσωπήθηκε από την πριγκίπισσα Άννα.

 

Ο Χρήστος Ζαμπούνης εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή του Ant1 «Το Πρωινό», τον λόγο για τον οποίο η εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ στην εξόδιο ακολουθία ήταν αδύνατη.

 

«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα προσέβαλε την απόφαση της κυβέρνησης» δήλωσε αρχικά ο δημοσιογράφος.

 

«Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

Πηγή :newsbeast.gr

Διαβάστηκε 74 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα