ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 10:43:21π.μ.
18
Δεκεμβρίου

Η μυστική συνάντηση Μπούρα- Καλίν στις Βρυξέλλες

Κατηγορία Παραπολιτικά

Στόχος οι ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας-Τουρκίας

Mια μυστική συνάντηση έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες μεταξύ της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Άννας Μαρίας Μπούρα και του διπλωματικού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπράημ Καλίν.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε επ’ευκαιρία της παρουσίας και των δύο στη βελγική πρωτεύουσα-της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού με αφορμή το Ευρωπαϊκού Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης-πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του γερμανού καγκελαρίου.


Κυβερνητικές πηγές τονίζουν στο newsbeast.gr ότι στόχος τον επαφών είναι να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, ο οποίος είχε ατονήσει.

 

Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί.

 

Παρότι δεν αποκαλύπτεται η ατζέντα της εν λόγω συνάντησης είναι σαφές ότι το γεγονός ότι έγινε σε ουδέτερο έδαφος σε μια περίοδο που οι τουρκικές επιθέσεις κατά της χώρας μας διαδέχονται η μια την άλλη αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας αποκλιμάκωσης στις σχέσεις Αθήνας -Άγκυρας και ενώ και οι δύο χώρες βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο.

 

Στο ελληνοτουρκικό τετ α τετ αναφέρονται και τα τουρκικά ΜΜΕ υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω συνάντηση ήταν τριμερής καθώς συμμετείχε και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Γερμανικής Καγκελαρίας της Γερμανίας, Jens Plötner. Σύμφωνα με την Milliyet, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της αναζωογόνησης των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 38 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα