ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:51:23π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
26
Αυγούστου

Η Ντόρα περιπλέκει το παζλ του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου

Κατηγορία Παραπολιτικά

Αποφασισμένη να θέσει υποψηφιότητα στην Α΄ Αθηνών όποτε γίνουν εκλογές δηλώνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της η Ντόρα Μπακογιάννη και η πρόθεσή της αυτή ανακατεύει ακόμα περισσότερο την ήδη μπερδεμένη τράπουλα στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Κι αυτό γιατί σχεδόν μια ντουζίνα στελέχη θα διεκδικήσουν κοινοβουλευτική έδρα, είτε κερδίσει είτε -πολύ περισσότερο- χάσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία.

 

Η νυν βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. επιμένει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτή τη φορά θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ακόμα κι αν της προταθεί, και θα δώσει τη μάχη του σταυρού. Για τον λόγο αυτό οργανώνει ξανά το γραφείο της, το οποίο πάντως ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί στη λογική της Α΄ Αθηνών.

 

Οπως και να έχει, η προσθήκη της στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης Περιφέρειας, ακόμα και μετά την αποχώρηση Αβραμόπουλου και Βόζεμπεργκ, περιπλέκει τα πράγματα (αφού αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά του βασικού κυβερνητικού εταίρου), καθώς από αυτή έρχονται τρεις υπουργοί (Κεφαλογιάννη, Κικίλιας, Μηταράκης, με τον τελευταίο μάλλον να οδεύει για Χίο), δύο εν ενεργεία βουλευτές (Παυλόπουλος, Ψυχάρης), ο διαγραμμένος Νικήτας Κακλαμάνης, που δεν αποκλείεται να επιστρέψει κάποια στιγμή στο κόμμα, και μια σειρά από γνωστά στελέχη, έτοιμα να διεκδικήσουν έδρα. Ανάμεσά τους, ο Θάνος Πλεύρης, με τη γνωστή δυναμική του στην παραδοσιακή Δεξιά, η Νίκη Τζαβέλλα, που μετά την εμπλοκή της στη μάχη των ευρωεκλογών έχει κερδίσει πόντους στο «γαλάζιο» εσωκομματικό ακροατήριο, ο συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο Χρήστος Τεντόμας, προερχόμενος επίσης από το στρατόπεδο της πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως στο περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη υποστηρίζουν ότι η βουλευτής Επικρατείας όχι μόνο θα συγκεντρώσει εκ νέου γύρω της το σύνολο των δυνάμεων της παράταξης που τη στήριζαν διαχρονικά στην πρωτεύουσα, αλλά και εν πολλοίς θα καλύψει το κενό που άφησε στις τάξεις των φιλελεύθερων ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος η μετακόμιση Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες.

 

Μαζί με όλα αυτά, υπάρχει πάντα ένα άγχος σε ορισμένους για το ενδεχόμενο ο Αρης Σπηλιωτόπουλος να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να μετατεθεί στην Α΄ Αθηνών, όχι μόνο ώστε να δικαιολογήσει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία, αλλά και για να αξιοποιήσει τα ερείσματα που θεωρεί ότι απέκτησε εκεί κατά την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία.

 

Οι πληροφορίες λένε πως κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει βολιδοσκοπήσεις για «συνεργασίες» στη σταυροδοσία, αλλά και επαφές με το «γαλάζιο» στελεχικό δυναμικό της πρωτεύουσας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως «κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν».

 

πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα