ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 4:00:44π.μ.
10
Αυγούστου

Κόμμα για τα Ζώα: Η Μάρσα Δημοπούλου να μείνει στην κυβέρνηση

Κατηγορία Παραπολιτικά

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα εκφράζει την έκπληξη και την αποστροφή του για την κατάπτυστη ανακοίνωση

της «Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας» που ζητάει, ούτε λίγο, ούτε πολύ «την αποπομπή της Ειδικής Γραμματέας (sic) του Υπουργείου Εσωτερικών κ Μαριάνθης Δημοπούλου».

 

Ποιο ήταν το αμάρτημα της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου; Ότι ζήτησε να εφαρμοστεί ο Νόμος, όταν διαπιστώθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο συστηματικός βασανισμός ενός δεσποζόμενου σκύλου, που ανήκε σε έναν κυνηγό!

 

Με άλλα λόγια, αφού ανάγκασαν την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση στο ζήτημα του νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς, τώρα οι κυνηγοί έχουν το θράσος διεκδικούν το δικαίωμα στην ατιμωρησία και στην παρανομία!

 

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας απορρίπτει το κυνήγι και αποδέχεται πως «η δολοφονία δεν είναι χόμπι!» . Το κυνήγι βρίσκεται σε μαρασμό, οι κυνηγοί γερνούν χωρίς να αντικαθίστανται από νέους, οι κυνηγετικοί σύλλογοι ερημώνουν. Η εποχή που οι κυνηγοί παρίσταναν το παντοδύναμο πολιτικό λόμπι πέρασε για πάντα. Η πλειοψηφία της κοινωνίας στρέφεται πια στη φιλοζωία, και το κυνήγι κατατάσσεται οριστικά στις αντικοινωνικές συμπεριφορές.

 

Ελπίζουμε αυτή τη βασική πραγματικότητα να την κατανοήσουν επιτέλους ακόμα και αυτή η κυβέρνηση, ακόμα και αυτά τα κατεστημένα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Η Μάρσα Δημοπούλου δίνει έναν αγώνα για τα ζώα συντροφιάς, με τα πενιχρά θεσμικά και οργανωσιακά μέσα που της διέθεσε η κατεστημένη πολιτική. Μέχρι να εισακουστούν οι πολιτικές προτάσεις των φιλόζωων και του Κόμματος για τα Ζώα, μέχρι να αποδοθούν σε όλα τα ζώα νομικά δικαιώματα, μέχρι να λειτουργήσει Υπουργείο για τα Ζώα και τα Οικοσυστήματα, μέχρι να στρέψουμε ως κοινωνία και πολιτική οριστικά την πλάτη στο εχθροζωικό τετράπτυχο Γούνα-Κυνήγι-Αδέσποτα-Σφαγεία, ας την αφήσουμε ήσυχη να κάνει τη δουλειά της!

 

 

 

Πηγή: https://www.animalpolitics.gr/neo/i-marsa-dimopoulou-na-meinei-stin-kuvernisi

 

 

 

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστηκε 116 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα