ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:36:45μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
25
Μαΐου

Κουμουτσάκος στο twitter: Το Βατερλώ απέχει μόνο 13 χλμ. από τις Βρυξέλλες

Κατηγορία Παραπολιτικά

Με ένα βιτριολικό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σήμερα το πρωί (25/05/2016), ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε χαρακτηριστικά: «Το Βατερλό απέχει μόνον 13 χιλ. από τις Βρυξέλλες...».

Και για περισσότερη έμφαση, ανάρτησε μαζί με το σχετικό σχόλιο και μια φωτογραφία που απεικόνιζε τη μάχη του Βατερλώ.

 

Capture

 

Για την ιστορία, η μάχη του Βατερλώ διεξήχθη την Κυριακή 18 Ιουνίου 1815 κοντά στο Βατερλώ της Φλάνδρας, στο σημερινό Βέλγιο. Ο γαλλικός στρατός υπό τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Α' ηττήθηκε από τον στρατό του Εβδόμου Συνασπισμού, ο οποίος αποτελούνταν από συμμαχικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρώσει οι Βρεταννοί, υπό τον υποστράτηγο Άρθουρ Γουέλσλεϋ, τον μετέπειτα Δούκα του Ουέλινγκτον, και από Πρώσους, υπό τον στρατάρχη Γκέμπχαρντ Λέμπερεχτ φον Μπλύχερ.


Ήταν το αποκορύφωμα της Εκστρατείας του Βατερλώ και η τελευταία μάχη του Ναπολέοντα. Η ήττα του είχε ως αποτέλεσμα το τέλος της εξουσίας του και την εξορία του στη νήσο της Αγίας Ελένης, όπου και πέθανε το 1821.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 206 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα