ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:19:31π.μ.
08
Ιουνίου

O Κουρουμπλής «αποκαλύπτει» τις σκέψεις του για το πολίτευμα και το «γαλλικό μοντέλο»

Κατηγορία Παραπολιτικά

Οι σκέψεις της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή που αφορούν στο πολίτευμα της χώρας είναι πολλές και διαφορετικές. Κάποιες εξ αυτών, όπως γράφει στήλη καθημερινής εφημερίδας, ενδέχεται να αλλάξουν ριζικά το πολίτευμα της χώρας και τις ιδιότητες των βουλευτών όπως τις ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά γράφει πως «για παράδειγμα, στους κόλπους της κυβέρνησης έχει διαμορφωθεί η πρόταση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα Π. Κουρουμπλής δεν το κρύβει λέγοντας ότι προτιμά να θεσπιστεί το γαλλικό μοντέλο, δηλαδή Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αρμοδιότητες αυξημένες.

 

Και δεν αποκλείει να επαναφέρουν και τις αρμοδιότητες που είχε ο Πρόεδρος με το Σύνταγμα του 1975. Εξετάζουν ακόμη και την περίπτωση να μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύει τη Βουλή «λόγω προφανούς δυσαρμονίας με το λαϊκό αίσθημα».

 

Αυτό όπως μου εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής θα μπει σε δημόσιο διάλογο. Και τα θεάματα συνεχίζονται με προτάσεις του τύπου να είναι ασυμβίβαστη η βουλευτική ιδιότητα με αυτή του υπουργού. Να σκεφτείτε ότι υπάρχει σκέψη ακόμη και για διορισμό του Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα