Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29
Δεκεμβρίου

Βάκη κατά Τσίπρα για την Πόπη Τσαπανίδου: Κανείς δεν κρίθηκε άξιος από τα 185.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ;

Κατηγορία Παραπολιτικά

«Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την ηγεσία δεν εκφράζεται με παλαμάκια»

H πρώην βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη με ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο, αντιτάχθηκε στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει την Πόπη Τσαπανίδου ως εκπρόσωπο του κόμματος.

 

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τη στιγμή που έχει 185.000 μέλη, επέλεξε να πάρει για εκπρόσωπο ένα άτομο εκτός κόμματος και μάλιστα με «βασικό κριτήριο τη λάμψη του τηλεαστέρα».

 

«Άραγε κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185.000 μέλη να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κανείς-μία σύντροφος-ισσα δεν κρίθηκε ικανός-η να αρθρώσει λόγο δομημένο, στέρεο και ευθύβολο απέναντι στην κυβέρνηση;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση που έκανε η Φωτεινή Βάκη στο Facebook:

 

«Δεν ξέρω τι ενοχλεί περισσότερο τελικά. Η επαγγελματοποίηση της πολιτικής που υποκύπτει στο “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”; Η εργαλειοποίηση της δημοσιογραφίας; Ή τα κριτήρια με βάση τα οποία επελέγη η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ; Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το στερεοτυπικό “μητέρα και γυναίκα” ως “προαπαιτούμενο” αλλά πρώτιστα το γεγονός ότι προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος. Άραγε κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185.000 μέλη να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κανείς-μία σύντροφος-ισσα δεν κρίθηκε ικανός-η να αρθρώσει λόγο δομημένο, στέρεο και ευθύβολο απέναντι στην κυβέρνηση; Με ενοχλεί όμως εξίσου εδώ και πολύ καιρό η άκριτη αποδοχή και οι ιαχές θριάμβου, τα χειροκροτήματα και οι ζητωκραυγές για κάθε, μα κάθε επιλογή της ηγεσίας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την ηγεσία δεν εκφράζεται με παλαμάκια, η κριτική δεν είναι “νερό στον μύλο’ της κυβέρνησης και τα μέλη δεν είναι αμέτοχοι παρατηρητές. Η αλφαβήτα μας που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. Κρίμα».

 

 

 

https://www.facebook.com/fotini.vaki?fref=nf

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 55 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)