ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 - 6:22:35μ.μ.

banner468x60

20
Ιουνίου

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα: Στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα

Κατηγορία Πολιτική

Στα πεδία της λειτουργίας του κόμματος και των συμμαχιών εντοπίζονται οι διαφωνίες μεταξύ της πλειοψηφικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας, εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕ το Σαββατοκύριακο.

Το κείμενο εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με εξαίρεση τα δύο σημεία διαφωνίας που αφορούν την λειτουργία του κόμματος και τις συμμαχίες που θα επιδιωχθούν.

 

Σε ότι αφορά στο κάλεσμα προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, η εισήγηση αναφέρει: «Απευθύνουμε συγκεκριμένο κάλεσμα να παραμερίσουμε τις υπαρκτές, αλλά δευτερεύουσες σε σχέση με τη συγκυρία διαφορές μας, σε όλες και σε κάθε μια ξεχωριστά, στις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, στους αριστερούς σοσιαλιστές, στις λαϊκές δυνάμεις που αποδεσμεύονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Σε όλους όσοι συνειδητοποιούν ότι πρώτιστο καθήκον, τώρα, είναι να αποτρέψουμε την καταστροφή».

 

Η αριστερή πτέρυγα πάντως, επιμένει στις συμμαχίες με τις αριστερές δυνάμεις και για τα σημεία αυτά αναμένεται να καταθέσει για μία ακόμη φορά τροπολογίες προς έγκριση από την ΚΕ.

 

Την ίδια ώρα, και με αφορμή την πανσπερμία απόψεων που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εισήγησης η ηγεσία στέλνει ένα σαφές μήνυμα: «Να φροντίσουμε για την ενιαία εκφορά του πολιτικού μας λόγου, να μη δώσουμε πλέον αφορμές με αυθαίρετες ερμηνείες της πολιτικής μας γραμμής. Ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ένα καθεστώς ισότητας και αποτελεσματικότητας σε όσα στελέχη καλούνται να μας εκπροσωπήσουν στα media».

Πηγή:iefemerida.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα