ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:41:52μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12
Σεπτεμβρίου

Άκυρο από το ΔΝΤ: Καμία συνάντηση για το χρέος τον Νοέμβριο

Κατηγορία Πολιτική

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει με το ελληνικό πρόγραμμα και μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν προγραμματίστηκε καμία συνάντηση για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 

Ο κ. Μάρεϊ ρωτήθηκε επίσης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου, αν το ΔΝΤ έχει ζητήσει να γίνει η σύσκεψη για το θέμα του χρέους, είπε ότι δεν γνωρίζει.

 

Όσον αφορά την επικείμενη αποστολή της Τρόικα, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, ο κ. Μάρεϊ τόνισε ότι θα γίνει αργότερα, προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν στο κλιμάκιο του ΔΝΤ συμμετέχει και ο Πολ Τόμσεν.

 

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε επίσης ότι η συνέχιση, ή όχι, ύπαρξης της Τρόικα, όταν θα ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση των Ευρωπαίων με την Ελλάδα στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, είναι απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων, υπογραμμίζοντας: «Δεν μπορώ να σας πω σχετικά με την Τρόικα. Το Ταμείο έχει ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα μέχρι τις αρχές του 2016. Επικεντρωνόμαστε στην εργασία που έχουμε να κάνουμε ανεξάρτητα από τη δομή και τη μορφή που θα έχει η τρόικα. Αυτό είναι κάτι που αφορά τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολιτικούς».

 

Αναφερόμενος στα σχέδια του ΔΝΤ και αν μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το «κούρεμα» για το χρέος, ο κ. Μάρεϊ επανέλαβε ότι «υπάρχει ένα πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για να δοθεί οποιαδήποτε πρόσθετη ελάφρυνση χρειαστεί, ώστε το χρέος να φτάσει στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, με τον όρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του προγράμματος».

 

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι «η βιωσιμότητα του χρέους είναι ένα ζήτημα που συζητείται σε κάθε αξιολόγηση και ότι θα συζητηθεί και στην επικείμενη αξιολόγηση».

 

Επίσης, όταν ο κ. Μάρεϊ ρωτήθηκε για τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων περί «πιθανότητας δημοσιονομικού κενού» στο ελληνικό πρόγραμμα δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΔΝΤ για διασφάλιση της δυνατότητας «πλήρους χρηματοδότησης» του ελληνικού προγράμματος.

 

 


πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστηκε 295 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα