ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:03:39π.μ.
02
Φεβρουαρίου

Αλλαγή στρατηγικής από το Μαξίμου όσο πλησιάζουν οι εκλογές: Καμία πρόκληση αναπάντητη

Κατηγορία Πολιτική

Στην αντεπίθεση ο πρωθυπουργός

Μπορεί να έχει μυρίσει εκλογές εδώ και καιρό, όπως είχε πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά η χθεσινή ημέρα έδειξε την αλλαγή σελίδας και τακτικής από το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και κυρίως απέναντι στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Οι τόνοι ανέβηκαν και ο πρωθυπουργός σήκωσε για τα καλά το γάντι της αντιπαράθεσης με τον κυριότερο πολιτικό του αντίπαλο, μετατρέποντας τη σύγκρουση σε αυστηρά προσωπική.

 

Για πρώτη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε πολύ σκληρές εκφράσεις για τον Αλέξη Τσίπρα, κρίνοντας ότι τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο στον δρόμο προς τις κάλπες, χωρίς παράλληλα να «υποστέλλεσαι η σημαία της σοβαρότητας».

 

Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Ζάππειο και ο κοινοβουλευτικός «ανένδοτος» που ξεκίνησε προκαλώντας την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Σημείωναν ότι δεν μπορούν πλέον να ακούγονται συκοφαντίες, να υπάρχει παραπληροφόρηση και να διασπείρεται τοξικότητα χωρίς αντίλογο που ξεσκεπάζει τις ανακρίβειες και τα ψέματα που διασπείρει πάλι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι ο δρόμος προς τις κάλπες δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση εξαπολύοντας μύδρους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Τον κατηγόρησε πως περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη, δεν διαθέτει πολιτικά επιχειρήματα αλλά και πως καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό που δείχνει ξεκάθαρα ότι ένας από τους στόχους του είναι να διχάσει όπως είχε γίνει και το 2015 με την «πάνω και την κάτω πλατεία».

 

Ο πρωθυπουργός, με άλλα λόγια προσπάθησε να ανακαλέσει στη θεσμική τάξη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να καταδείξει ότι δεν φοβάται να παραδεχθεί ότι έκανε και λάθη, τα οποία επιχείρησε να διορθώσει.

 

Και σημειολογικά όμως ο τόπος από τον οποίο επέλεξε να εξαπολύσει επίθεση στον κ. Τσίπρα, ο Μαραθώνας δεν ήταν τυχαίος αλλά έχει το δικό του συμβολισμό καθώς στο πολύπαθο Μάτι καταδείχθηκε, όπως τονίζουν στην κυβέρνηση, η διαχειριστική ανεπάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι εκλογές και η συνέχεια στο κυβερνητικό έργο


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το λέει καθημερινά στους συνεργάτες του: «Μέχρι την στιγμή που θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε όπως την πρώτη μέρα».

 

Έτσι, σήμερα, μια ημέρα θλίψης και πένθους για όλους του Έλληνες μετά τον χαμό των δυο ηρωικών πιλότων μας με το Φάντομ ανοικτά της Ανδραβίδας, ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από την Τρίπολη όπου θα απευθύνει το ύστατο χαίρε στον υποσμηναγό (Ι) Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, θα προεδρεύσει στις 14:00 της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

 

Σε αυτό θα εξεταστούν θέματα όπως η ποιότητα ζωής και η αειφόρος ανάπτυξη, το νομοσχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου, οι αποζημιώσεις για αποκαταστάσεις μετά από καταστροφικά φαινόμενα, θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα