ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 2:22:42π.μ.
29
Μαΐου

«Αν θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, να δεχτούν την παραίτησή μου»

Κατηγορία Πολιτική

Κουβέλης: Πολλές φορές τα φίλια πυρά είναι πιο έντονα από τα εξωτερικά
«Αν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως και να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου. Εγώ αισθάνομαι στρατιώτης και από αυτή τη θέση αναζητώ την παρουσία μου στη συλλογικότητα του κόμματός μου», τόνισε την Πέμπτη ο Φώτης Κουβέλης, μια ημέρα μετά την υποβολή της παραίτησής του από την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε πως ήδη από το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, «είπα και οι νίκες και οι ήττες έχουν πατέρες. Είμαι πρόεδρος, έχω εκλεγεί και θεώρησα ότι έπρεπε να αναλάβω τις προσωπικές μου ευθύνες. Είπα ότι με τις συντεταγμένες διαδικασίες θα απευθυνθώ στα όργανα και αυτό έκανα. Και τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν».

Αναφερόμενος στην έντονη εσωκομματική κριτική που έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες αλλά και τις πιέσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ για την παραίτησή του, παρατήρησε: πολλές φορές τα φίλια πυρά είναι πιο έντονα από εκείνα που προέρχονται από έξω από το κόμμα. Σε ερώτηση για τις τοποθετήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, ειδικότερα, σχολίασε με νόημα πως «ο καθένας έχει τον πολιτικό του πολιτισμό».

Ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε επίσης να κάνει κάποια πρόβλεψη για την πορεία της ΔΗΜΑΡ προς τις εθνικές εκλογές, «όποτε αυτές γίνουν» και πρόσθεσε: «Βεβαίως υπήρξαν λάθη, όπως το γεγονός ότι το κόμμα δεν προσδιόρισε με σαφήνεια τους λόγους που έφυγε από την κυβέρνηση και το τι ήθελε να κάνει από τον χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης όπου μετακινήθηκε μετά την αποχώρηση».

«Είχαμε επιλέξει ότι εμείς θα ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση, στη βάση δηλαδή των συγκεκριμένων θέσεων και απόψεων που είχε η ΔΗΜΑΡ. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό με την απόλυτη σαφήνεια. Ήταν υπεύθυνη η συμπεριφορά μας, αλλά κατεγράφη ως έλλειψη σαφούς πολιτικού στίγματος», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα της δημοκρατικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού. «Βεβαίως πιστεύω ότι η κεντροαριστερά στην Ελλάδα είναι μια πλειοψηφική δύναμη στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε, για να προσθέσει ότι «αυτή η κεντροαριστερά πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο, να μην είναι εξάρτημα ή προσθήκη σε μια συντηρητική πολιτική. Είχα πει, όχι τυχαία, ότι με έναν κόσμο του ΠΑΣΟΚ δεν έχω να χωρίσει τίποτα. Αλλά η κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα υπάρξει καθόλου».

Διαβάστηκε 339 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα