ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 7:38:47π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
11
Ιουνίου

Ανασχηματισμός με αιχμές και παράπονα: Τι έγινε μετά την ορκωμοσία στις τελετές

Κατηγορία Πολιτική

Σχηματίστηκε και επισήμως η νέα κυβέρνηση, έπειτα από την ορκωμοσία και τις τελετές παράδοσης -παραλαβής, και πλέον οι υπουργοί ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά.

 

Ωστόσο, ένας ανασχηματισμός δημιουργεί πάντα πικρίες και παράπονα σε εκείνους που αποχωρούν, ενώ ορισμένοι από τους «πρώην» δεν το έκρυψαν ούτε κατά την τελετή της αποχώρησής τους. Σε γενικές γραμμές το κλίμα ήταν καλό στα περισσότερα υπουργεία με φιλοφρονήσεις και ευχές να ανάμεσα στους πρώην και τους νυν, ωστόσο, δεν έλειψαν και οι σπόντες και αιχμές.

 

Παράπονα Χατζηδάκη για τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ

 

Εκείνος που μίλησε λίγο πιο ανοιχτά ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, κατά την αποχώρησή του, άφησε σαφείς αιχμές προς την Χαριλάου Τρικούπη τονίζοντας ότι «Εκανα αυτά που μου επέτρεπε η κυβερνητική ισορροπία», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο πρώην, πλέον, υπουργός.

 

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Εγώ ήρθα σε σύγκρουση με επαγγελματικές ομάδες που θίχτηκαν με τα μέτρα που ελήφθησαν. Τα μέτρα αυτά είναι προς όφελος της πατρίδας, και σε αυτή τη γραμμή επέμεινα».

 

Σπόντες και από τον Γιάννη Μιχελάκη

Το κλίμα στο υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να ήταν καλό, ωστόσο, ο απερχόμενος Γιάννης Μιχελάκης δεν παρέλειψε να πετάξει μικρές σπόντες και σε ήπιο τόνο για τα προβλήματα που αντιμετώπισε όσο ήταν υπουργός.

 

«Δεν προχώρησαν όλα όπως θα θέλαμε. Είναι γνωστά και τα γεγονότα και τα αίτιά τους» σημείωσε με νόημα.

Εκείνοι που παρέμειναν «ήρεμοι»

 

Οι τελετές παράδοσης -παραλαβής στα υπόλοιπα υπουργεία δεν είχαν ιδιαίτερα απρόοπτα, καθώς, οι απερχόμενοι υπουργοί που φέρονταν να είναι πικραμένοι δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια στο ζήτημα και προτίμησαν να συγχαρούν τους διαδόχους τους και να κάνουν έναν σύντομο απολογισμό του έργου του.

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, που οι περισσότεροι τον ήθελαν να είναι χολωμένος τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον φίλο του Μάκη Βορίδη, που τον αντικατέστησε, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν και να στηρίξουν τον νέο υπουργό Υγείας στο δύσκολο έργο που έχει.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συνεχάρη τον Γκίκα Χαρδούβελη και εξήρε τα προσόντα του, ενώ, παρά το ότι μίλησε εκτενώς για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο υπουργείο Οικονομικών, προτίμησε να επιστρατεύσει το χιούμορ του παρά να αφήσει αιχμές.

 

Σαμαράς: Θα σας αξιοποιήσουμε στο μέλλον

Πριν από τις τελετές παράδοσης -παραλαβής, είχε προηγηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στο νέο υπουργικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνεχάρη τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης και τους έστειλε μήνυμα ενόψει της συνέχειας.

 

«Δεν ήταν εύκολο να είσαι υπουργός τα τελευταία δύο χρόνια. Να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις και να δέχεσαι καθημερινά επιθέσεις», επισήμανε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «Κάθε υπουργός που υπηρέτησε την προηγούμενη κυβέρνηση πρόσφερε πολλά και κέρδισε πολλά. Αποτελεί ένα πολιτικό κεφάλαιο και ασφαλώς θα αξιοποιηθεί στο μέλλον».

Αλλωστε, με αντίστοιχα λόγια τους είχε ανακοινώσει την Δευτέρα ότι δεν θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση.

 

«Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ. Σε ευχαριστώ για τη δουλειά που έκανες για την κυβέρνηση. Δεν έχω τίποτε να σου προσάψω. Οπως ξέρεις, οι ανασχηματισμοί δεν είναι εύκολη υπόθεση...» φέρεται να δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε όλα τα μέλη που αποχώρησαν.

 

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά»

Μετά τις τυπικότητες, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως οι νέοι υπουργοί θα έχουν πάρα πολλή δουλειά και αυτό ακριβώς δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η συνεργασία πρώην και νυν για να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, αλλά και η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

 

Το εορταστικό κλίμα, ωστόσο, χάλασε ελαφρώς η έκθεση του ΔΝΤ στην οποία καταγράφονται αρκετά κενά στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ το Ταμείο κάνει λόγο για νέα μέτρα, απολύσεις και άλλες ενέργειες «καλωσορίζοντας» με ένα μάλλον ασυνήθιστο τρόπο το νέο υπουργικό συμβούλιο.

 

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστηκε 276 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα