ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 12:06:23π.μ.

banner468x60

13
Φεβρουαρίου

Ανδρουλάκης: To ΠΑΣΟΚ προτείνει ιδιωτικά πανεπιστήμια βάσει του σκανδιναβικού μοντέλου

Κατηγορία Πολιτική

«Θα πληρούν κάποιες πολύ αυστηρές προδιαγραφές»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στην ημερίδα του InSocial «Πανεπιστήμιο-Ανοίγουμε τον διάλογο» και ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, τα οποία ακολουθούν το σκανδιναβικό μοντέλο.

 

«Για τον λόγο αυτό, έχουμε υποστηρίξει ότι δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, τα οποία θα πληρούν κάποιες πολύ αυστηρές προδιαγραφές για να μπορούν να ονομάζονται πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά.

 

Επίσης, σημείωσε ότι «εμείς, λοιπόν, σήμερα προτείνουμε το σκανδιναβικό παράδειγμα στην παιδεία, το οποίο ανέλυσε προηγουμένως ο Στέφανος Παραστατίδης και το οποίο λειτουργεί έχοντας διαχωρίσει και απομονώσει το κέρδος με ισχυρές ρυθμίσεις».

 

«Είναι υποχρεωτικός ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας των μη κρατικών ιδρυμάτων στις Σκανδιναβικές χώρες και μάλιστα υπάρχει κοινό σύστημα εισαγωγής, ενίσχυση της αποκέντρωσης και αποφυγή κορεσμού σε αντικείμενα σπουδών», πρόσθεσε στη συνέχεια.

 

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=3034023690067415

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα