ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 - 8:51:55μ.μ.

banner468x60

14
Ιανουαρίου

Ανησυχεί για τις ευρωπαϊκές πολιτικές για το μεταναστευτικό ο Αβραμόπουλος

Κατηγορία Πολιτική

Ανήσυχος δήλωσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος για την αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών στο θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο έλληνας Επίτροπος ανέφερε πως το γεγονός ότι εξακολουθούν να καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά περίπου 4.000 άνθρωποι δεν είναι ικανοποιητικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνεργασία των κρατών μελών της ΕΕ στο προσφυγικό είναι ελλιπής, ενώ χαρακτήρισε προβληματική ως έναν βαθμό και τη συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία.

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το Κολέγιο των Επιτρόπων ασχολήθηκε και με την προσφυγική κρίση, εξετάζοντας τα μέτρα που ελήφθησαν το 2015 και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να ανακοινωθούν την άνοιξη του 2016.

 

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κ. Αβραμόοπουλος δήλωσε: «Το 2016 βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα λάβουμε όλοι μαζί θα καθορίσουν το μέλλον της Ένωσης. Αυτό ακριβώς διακυβεύεται σήμερα: Το να λειτουργούμε ως Ένωση. Αφενός, πρέπει να έχουμε επειγόντως απτά αποτελέσματα όσον αφορά τα κέντρα πρώτης υποδοχής (hotspots), τη μετεγκατάσταση, την επιστροφή, την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και την εξομάλυνση της λειτουργίας του χώρου Σένγκεν. Αφετέρου, πρέπει να επιδείξουμε τόλμη και να κοιτάξουμε μπροστά».

 

« Γι' αυτό η Επιτροπή εργάζεται, ήδη, σκληρά για την αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου και τη θέσπιση ενός μόνιμου προγράμματος επανεγκατάστασης και μίας ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για τη νόμιμη μετανάστευση και ένταξη. Δεν πρέπει να χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο την ευρύτερη εικόνα» πρόσθεσε.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 157 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα