ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 - 7:55:29π.μ.

banner468x60

25
Μαΐου

Από τις 07:00 ως τις 19:00 της Κυριακής 25 Μαΐου, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα της χώρας για τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τους τμήμα.

Οι ψηφοφόροι, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και με το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

 


Ευρωεκλογές

 


Οι ευρωεκλογές του 2014 είναι οι πρώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το ξέσπασμα της κρίσης και τις περιπτώσεις χωρών που κινδύνευσαν να χρεωκοπήσουν άτακτα.

Οι Ευρωπαίοι ήδη περιμένουν μεγάλες αλλαγές στο σχηματισμό δυνάμεων στο νέο ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που η Ευρώπη μοιάζει να είναι χωρισμένη σε Βορρά και Νότο...

Οι χώρες του Νότου διαμαρτύρονται για τη λιτότητα και οι χώρες του Βορρά για τη στασιμότητα. Όπως πολύ εύστοχα μάς τόνισε το εξώφυλλο του Economist, πολλοί είναι οι Ευρωπαίοι που θα ήθελαν να στείλουν στην πυρά το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την Ε.Ε. στην σημερινή κατάσταση της ανεργίας και της ύφεσης.
Ύστερα από έναν τεράστιο αγώνα για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης, οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα εκλέξουν τους επόμενους ευρωβουλευτές, τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια ποσοστά ανεργίας στη Γηραιά Ήπειρο, το αυξανόμενο ευρωφοβικό ρεύμα, τη σταθεροποίηση των τραπεζών, αλλά και θα καθορίσουν την από εδώ και πέρα διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης. Να καθορίσουν δηλαδή τις ζωές των ίδιων των Ευρωπαίων πολιτών.

 

Στην όγδοη κοινοβουλευτική του θητεία το Ευρωκοινοβούλιο, επί της ουσίας θέτει τις εξής βασικές προτεραιότητες:

 

- Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης
- Τόνωση της απασχόλησης και δημιουργία θέσεων εργασίας
- Η τραπεζική ενοποίηση
- Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.

 

Για πρώτη φορά, η σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καθορίσει ποιός θα ηγηθεί της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού σώματος της ΕΕ, το οποίο προτείνει την νομοθεσία και εποπτεύει την εφαρμογή της.

 

Με τους νέους κανόνες, η πρόταση των αρχηγών των κυβερνήσεων της ΕΕ για τη θέση του μέλλοντος προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πρέπει να λάβει υπόψη τα αποτελέσματα των Ευρωπαϊκών Εκλογών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Επιτροπής με πλειοψηφία των μελών που το απαρτίζουν, δηλαδή τουλάχιστον 376, το 50% από τους 751 Ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν.


Τα Ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, επομένως, θα προτείνουν ή έχουν ήδη προτείνει τους υποψηφίους τους για την ηγετική αυτή θέση στην ΕΕ πριν τις Ευρωπαϊκές εκλογές, επιτρέποντας έτσι στους πολίτες να έχουν λόγο στην εκλογή του επόμενου Προέδρου της Επιτροπής.

Πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 278 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα