ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 8:08:58π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
28
Μαΐου

Απάντηση Μιχελάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Κατηγορία Πολιτική

«Από τον νόμο δεν προβλέπεται ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τα χρέη των πολιτικών κομμάτων προς τις τράπεζες καθώς και των συμβατικών υποχρεώσεών τους προς αυτές» διευκρινίζει με έγγραφη απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος σχετικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.

 

Όπως ωστόσο επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης στον ερωτώντα βουλευτή, από τις διατάξεις του Ν. 3023/2002 «Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος. Έσοδα και δαπάνες, προβολή, δημοσιότητα και έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών» προβλέπεται η δημοσίευση του ισολογισμού και της ειδικής έκθεσης εκλογικών εσόδων και δαπανών των πολιτικών κομμάτων.

 

Συγκεκριμένα, τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που λαμβάνουν κρατική τακτική χρηματοδότηση δημοσιεύουν το πρώτο δίμηνο κάθε έτους, σε δύο τουλάχιστον καθημερινές εφημερίδες της Αθήνας, ισολογισμό εσόδων και δαπανών. Επίσης, τα πολιτικά κόμματα και οι Συνασπισμοί που λαμβάνουν κρατική εκλογική χρηματοδότηση, εντός δύο μηνών μετά τη διενέργεια των εκλογών ή των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συντάσσουν και δημοσιεύουν ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών. Η ειδική έκθεση εκλογικών εσόδων και δαπανών δημοσιεύεται εντός της παραπάνω ημερομηνίας στο οικείο τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστηκε 318 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα