ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:33:52π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
29
Δεκεμβρίου

«Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Αθήνας για το Norman Atlantic»

Κατηγορία Πολιτική

Οι ελληνικές Αρχές προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν το πλοίο Norman Atlantic, όμως τα ελληνικά μέσα δεν μπόρεσαν να το προσεγγίσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών,

δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως με βάση τα έως τώρα στοιχεία το «Norman Atlantic» ήταν «απολύτως αξιόπλοο» όταν απέπλευσε από την Πάτρα και μάλιστα μετέφερε λιγότερους επιβαίνοντες (478) σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητα των 499 ατόμων που αναφέρει το πιστοποιητικό του.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε πως στις 19 Δεκεμβρίου είχε γίνει έκτακτος έλεγχος στο σκάφος, με τους ελεγκτές να διαπιστώνουν προβλήματα σε μια θύρα ασφαλείας και ένα πρόβλημα υδατοστεγανότητας, τα οποία όμως διορθώθηκαν επί τόπου από το πλήρωμα.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαίωσε πως η Αθήνα έχει προτείνει τη ρυμούλκηση του σκάφους στην πλησιέστερη Αλβανία, κι όχι στην Ιταλία, διευκρινίζοντας πως το πλοίο δεν είναι καν ρυμουλκούμενο ακόμα, και συνεπώς ακόμα το θέμα δεν τίθεται επί του παρόντος προς συζήτηση.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 168 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα