ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 7:06:24μ.μ.
04
Ιανουαρίου

Αρθρογράφος Politico: Τεράστιο πολιτικό και οικονομικό κόστος για τον Ερντογάν ένας πόλεμος με την Ελλάδα

Κατηγορία Πολιτική

«Θα ερχόταν ενδεχομένος αντιμέτωπος με λαϊκή οργή, εάν το παρατραβούσε»

Ο αρθρογράφος του Politico Πολ Τέιλορ αναφέρει ότι δεν συμφέρει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πολιτικό και οικονομικό κόστος.

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, είπε ότι «ο Ερντογάν βγάζει “φωτιές” εναντίον της Ελλάδας με αυτές τις θεατρικές προειδοποιήσεις περί στρατιωτικών χτυπημάτων, με αφορμή αυτό που η Τουρκία αποκαλεί “αποστρατικοποίηση” των νησιών του Αιγαίου και τα υποτιθέμενα σχέδια της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα»

 

Επίσης, ξεκαθάρισε πως «παρά την τυμπανοκρουσία απειλών, η πιθανότητα πραγματικής στρατιωτικής δράσης εναντίον της Ελλάδας μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανη, εξαιτίας του τεράστιου πολιτικού και οικονομικού τιμήματος που η Τουρκία πιθανώς θα πληρώσει, αν επιτεθεί σε ένα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και ένα μέλος της Ε.Ε.».

 

«Το χαρτί του πατριωτισμού»


Ο Πολ Τέιλορ στις δηλώσεις που έκανε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, ανέφερε πως «ο Ερντογάν ίσως καταφέρει να κινητοποιήσει κάποια πατριωτική, λαϊκή υποστήριξη για μία περιορισμένη επιχείρηση με λίγα θύματα, όπως έκανε και ο Πούτιν, αρχικά τουλάχιστον στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας»

 

«Δεν νομίζω ότι οι πολίτες στην Τουρκία θέλουν έναν πόλεμο, αλλά καθώς ο Ερντογάν και οι σύμμαχοι του ελέγχουν τα περισσότερα ΜΜΕ, μπορεί να προσπαθήσει να παίξει το “χαρτί του πατριωτισμού” κοντά στις εκλογές, αλλά θα είναι δύσκολο τότε για την αντιπολίτευση να εναντιωθεί στον τουρκικό στρατό, εάν αυτός εμπλακεί σε μία επιχείρηση», πρόσθεσε στη συνέχεια.

 

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «ο Ερντογάν θα ερχόταν ενδεχομένος αντιμέτωπος με λαϊκή οργή, εάν το παρατραβούσε και εάν ΗΠΑ – Ρωσία τον ανάγκαζαν να υποχωρήσει. Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως εθνικός εξευτελισμός».

 

 

 

https://www.alphatv.gr/news?utm_source=glomex

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 53 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα