ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:20:24μ.μ.
29
Μαρτίου

Χουντής: "Απαράδεκτη, ανόητη και αναξιοπρεπή η δήλωση Μάρδα"

Κατηγορία Πολιτική

«Απαράδεκτη, ανόητη και αναξιοπρεπή, που θίγει την ελληνική κοινωνία» χαρακτήρισε τη δήλωση του Δημήτρη Μάρδα για τους πρόσφυγες-επενδυτές ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, που μίλησε στο Ναύπλιο σε εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας για το προσφυγικό, μιλώντας επίσης και για έκπτωση αξιών.

Παράλληλα όμως, συμπλήρωσε ότι, «το στοιχείο της "οικονομικής εκμετάλλευσης", διαχείρισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού υπάρχει και σε άλλους, άλλο αν δεν το είπαν κατ' αυτόν τον ωμό μαρδαϊκό τρόπο». Εξηγώντας ότι «μέσα από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και ιδιαίτερα μέσα από την "φιλάνθρωπη" μερκελική πολιτική της Γερμανίας, διακρίνουμε προφανώς μεταφορά χρημάτων από τράπεζες στην Deutsche Bank Σύρων πλουσίων. Διακρίνουμε την εξεύρεση φθηνού εργατικού δυναμικού για να βοηθήσουν στην προσπάθεια βιομηχανικής ανασυγκρότησης που είναι πρόβλημα στη Ευρώπη και διακρίνει θα έλεγε κανείς και κάποια στοιχεία αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος» χωρίς ωστόσο, όπως είπε, αυτά να είναι απόλυτα

 

Ο κ. Χουντής ανέφερε ότι «η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας ουσιαστικά συμπυκνώνει όλη την προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς πρόκειται για μια επαίσχυντη συμφωνία η οποία θα είναι σε βάρος των προσφύγων, σε βάρος των μεταναστών και σε βάρος της χώρας».

 

Ο ευρωβουλευτής εξήγησε ότι «είναι επαίσχυντη η συμφωνία γιατί ουσιαστικά μετατρέπει το προσφυγικό πρόβλημα σε πρόβλημα Ελληνικό, πρόβλημα ελληνοτουρκικού χώρου και με τη λογική, πως θα αποτρέψουμε τις προσφυγικές ροές που πρυτάνευσε, έχουμε απαράδεκτες ρυθμίσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την συνθήκης της Γενεύης όσον αφορά τα δικαιώματα των προσφύγων».

 

Ο κ. Χουντής χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη ρύθμιση που εισάγεται και με την οποία ένας που γυρίζει πίσω στην Τουρκία, (για Σύρους πάντα), ένας θα φεύγει για Ευρώπη, σημειώνοντας ότι αυτό είναι «ένα παζάρι που έχει να κάνει με εμπορευματική λογική, λες και δεν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που έχουν δικαιώματα κι όχι με σακιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ταυτόχρονα είπε, ότι στη λογική να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έτσι όπως εξελίχθηκε, παραβιάζοντας και το διεθνές δίκαιο και το Κοινοτικό κεκτημένο, αναφορικά με την υπόθεση του ασύλου, «η Ελλάδα τείνει να μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών με συνέπεια, ούτε να μπορεί να το αντέξει αυτό το πρόβλημα, ούτε να μπορεί να το αντιμετωπίσει σύμφωνα με το αξιακό οπλοστάσιό μας».

 

Συνοπτικά ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ τόνισε ότι «οι εταίροι μας, οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αποφάσεις τους, ενώ έχουν καταστρέψει την χώρα με τα τρία μνημόνια, τώρα επιχειρούν και εξ' υποκειμένου και εξ' αντικειμένου, να δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην χώρα και με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

 

Γι' αυτό ανέφερε, το κόμμα του λέει ότι, «η συμφωνία αυτή είναι επώδυνη και για την Ελλάδα και για τους πρόσφυγες και επομένως απέναντι στην ευθύνη που έχει η κυβέρνηση που υπέγραψε τέτοιες συμφωνίες και που δέχεται αυτές τις πιέσεις και που περνάει στην απεμπόληση και του αξιακού φορτίου των ανθρωπιστικών αρχών, νομίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει αγώνας, προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, αλλά κι εντέλει των ευρωπαϊκών λαών, για να μην πάμε σε μια Ευρώπη φρούριο, σε μια Ευρώπη υπερσυντηρητική, ρατσιστική, ξενοφοβική, γιατί αυτό προοιωνίζει και άλλα δυσοίωνα πράγματα».

 

Στην πολιτική συζήτηση εκτός του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, μίλησε και ο Σίμος Σιμωτάς από το τμήμα δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα