ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 - 6:57:52π.μ.

banner468x60

21
Νοεμβρίου

Δ. Τζανακόπουλος: «Εφικτό το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου»

Κατηγορία Πολιτική

Γραμμή της κυβέρνησης είναι από τα νησιά να φεύγουν μόνο όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν «πολλές πιθανότητες να ευδοκιμήσει η αίτηση ασύλου» όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την ώρα που τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι σε κατάσταση ασφυξίας από τις συνεχείς αφίξεις ανθρώπων από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο αυτό γίνεται γιατί όσοι μετανάστες ή πρόσφυγες φεύγουν από τα νησιά του Αιγαίου προς την ηπειρωτική Ελλάδα δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

 

«Η αποσυμφόρηση των νησιών και η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών προς την ηπειρωτική χώρα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας. Όποιος μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα αυτομάτως δεν εμπίπτει στο περιεχόμενο της συμφωνίας» εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.


 
Ρύθμιση χρέους και έξοδος στις αγορές δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους Έλληνες

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα θέματα της διαπραγμάτευσης επαναλάμβοντας την άποψη και του Αλέξη Τσίπρα ότι «βασικός στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς κωλυσιεργίες και χωρίς υποχωρήσεις αρχών». Διευκρίνισε, δε, ότι υποχώρηση θα ήταν «να κάνουμε πίσω σε μια σειρά ζητήματα όπως η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας».

 

«Έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε τον κάβο χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις που θα κάνουν πιο σκληρή την εργασιακή ζούγκλα» υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος είναι να αποκτήσει η αγορά εργασίας τον θεσμό της επεκτασιμότητας ττων συλλογικών διαπραγματεύσεων, χωρίς να τοποθετηθεί για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

 

Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι «στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχουμε κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, να ληφθούν συγκεκριμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα και να προβούμε στη συγκεκριμενοποίηση των μακρυπρόθεσμων μέτρων.

 

Σημείωσε, δε, ότι για να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πρέπει να υπάρξουν κάποια βραχυπρόθεσμ μέτρα για το χρέος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ούτε η ρύθμιση του χρέους, ούτε η έξοδος στις αγορές δεν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των Ελλήνων αλλά «είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από την επιτροπεία».


 
Επίθεση στη ΝΔ - Εκλογές το 2019


Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι το σχέδιό της «για να πετύχουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι αυτό να γίνει με σκληρή λιτότητα και λέει ότι το δημοσιονομικό αυτό χώρο θα τον χρησιμοποιήσει για να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων». «Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννοήσεων με τη ΝΔ για το θέμα αυτό» διευκρίνισε ενώ δεν σχολίασε τα όσα γράφονται για τον Κώστα Λαλιώτη και επαφές του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η θέση μας είναι ότι εκλογές θα γίνουν το 2019» κατηγορώντας εκ νέου τη ΝΔ ότι «έχει συγκεκριμένο στόχο και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα: Θέλει να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις και να μην γίνει ρύθμιση για το χρέος».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 237 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα