Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Φεβρουαρίου

Δένδιας: Ο ανθρώπινος πόνος είναι μεγαλύτερος από τις διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας

Κατηγορία Πολιτική

«Τα περισσότερα κτίρια ή έχουν πέσει, ή έχουν γείρει, ή έχουν τεράστιες ζημιές»

 

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία από τους καταστροφικούς σεισμούς και τόνισε ότι παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος.

 

«Ο ανθρώπινος πόνος είναι μεγαλύτερος από τις διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που έδωσε συνέντευξη και ανέφερε πως «η πόλη, η συγκεκριμένη που επισκέφθηκα εγώ, το Χατάι, διότι δεν είναι η μόνη πόλη που έχει πληγεί, έχει υποστεί συντριπτικό πλήγμα. Όχι μόνον τα περισσότερα κτίρια ή έχουν πέσει, ή έχουν γείρει, ή έχουν τεράστιες ζημιές, αλλά και όλο το δίκτυο των υποδομών, αεροδρόμιο, δρόμοι, δίκτυο ηλεκτρισμού, τα πάντα έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές».

 

Επίσης, ανέφερε πως «είναι μια περιοχή που έχει θερμοκρασίες κάτω από μηδέν το βράδυ. Χρειάζονται τεράστια βοήθεια, σκηνές-χειμώνα το γρηγορότερο δυνατό. Έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό. Ο υπολογισμός είναι ότι χρειάζονται 65.000 σκηνές. Χρειάζονται κοντέινερς και δυνατότητα να στεγάσουν το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο κομμάτι του πληθυσμού. Δεν υπάρχουν νοσοκομειακές κλίνες πλέον στην περιοχή, πρέπει να μεταφερθούν κινητά νοσοκομεία. Υπάρχει μια τεράστια ανάγκη υποστήριξης των συνανθρώπων μας σ’ αυτή την περιοχή του κόσμου».

 

«Οι άνθρωποι, οι λίγοι κάτοικοι με τους οποίους ήρθα σε επαφή, είναι έντρομοι. Έντρομοι, δακρυσμένοι, έχουν θρηνήσει απώλεια δικών τους ανθρώπων. Η δυνατότητά τους να ζήσουν σε αυτόν τον χώρο, αμφισβητείται αυτή τη στιγμή. Η ουρά των αυτοκινήτων που εγκατέλειπαν την περιοχή είναι τεράστια. Ακόμη και τα Άδανα, μια πόλη η οποία απέχει αρκετά και οι ζημιές που έχει υποστεί δεν είναι τόσο σημαντικές, είναι σχεδόν μια πόλη φάντασμα. Την έχουν εγκαταλείψει οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοί της», πρόσθεσε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 27 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)