ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 2:07:59μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
04
Αυγούστου

ΔΗΜΑΡ: Η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν

Κατηγορία Πολιτική

Η επίσκεψη του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έπρεπε να αξιοποιηθεί για να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για μία νέα σχέση με τους εταίρους και το δημόσιο χρέος, τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην Αθήνα.

«Αντίθετα, ειπώθηκε από την ελληνική πλευρά ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ η ελληνική οικονομία και κοινωνία στενάζουν. Ο κ. Γιούνκερ μάλιστα δήλωσε ότι η λιτότητα δεν έχει φθάσει στο τέλος, αλλά θα συνεχισθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι απαιτείται μία νέα σχέση με τους εταίρους ώστε η χώρα να έχει αυτονομία στη λήψη αποφάσεων με βάση τους στόχους και διεκδίκηση μιας νέας συμφωνίας με ουσιαστική μείωση του χρέους, ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα και πλέγμα μέτρων χρηματοοικονομικής υποβοήθησης της πραγματικής οικονομίας.

 

«Είναι απαραίτητη η αποτελεσματική αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, με χρονική μετακύλιση ομολόγων, μείωση επιτοκίων, αναδρομική υπαγωγή των πόρων που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και αμοιβαιοποίηση μέρους του χρέους σε επίπεδο ΕΕ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 227 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα