ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 - 7:10:26μ.μ.

banner468x60

18
Ιανουαρίου

Δόμνα Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο – κολαστήριο: Η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί στη διοίκηση της δομής τρεις μήνες πριν

Κατηγορία Πολιτική

Οι υποψίες ότι δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες

Στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega βρέθηκε καλεσμένη η Δόμνα Μιχαηλίδου το βράδυ της Δευτέρας (17/01) και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την καταγγελία η οποία έφτασε στα χέρια της και προκάλεσε ανατριχίλα. Η καταγγελία αυτή αφορούσε ορφανοτροφείο–κολαστήριο στην Αθήνα στο οποίο όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, υπήρξαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών ηλικίας από 7 μέχρι 11 ετών μπροστά σε εργαζομένους.

 

«Είναι μια καταγγελία η οποία πλέον εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη και την αρμόδια εισαγγελία ανηλίκων. Η καταγγελία ήρθε στο γραφείο μου με mail. Ήμασταν αρκετά τυχεροί καθ’ ότι την είδαμε την επόμενη κιόλας μέρα. Μπορώ να πω, πως θα μπορούσαμε να μην την έχουμε δει. Καταφθάνουν εκατοντάδες email στο inbox μου κάθε μέρα. Αυτήν την είδαμε. Την είδε μάλιστα ο διευθυντής μου, με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε: “Δόμνα είναι κάτι σημαντικό. Πιστεύω ότι πρέπει να το ακούσεις και να το διαβάσεις”» ανέφερε αρχικά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Σχετικά με το περιεχόμενο της ανατριχιαστικής καταγγελίας που έφτασε στα χέρια της, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως: «Ήταν μια καταγγελία η οποία μιλούσε από τρεις επωνύμους που σχετιζόντουσαν με τη δομή αυτή για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Για κακοποίηση παιδιών εντός δομής, για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών… όπου αυτό που κάναμε ήταν το καθήκον μας».

 

Η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί στη διοίκηση της δομής
«Εφόσον δεν το είχε πάει κανένας άλλος στην Εισαγγελία αυτό το πράγμα, έπρεπε να το πάμε εμείς. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε το εξής: ότι αρμόδιο για μια καταγγελία δεν είναι το υπουργείο ή δεν είναι μόνο το υπουργείο. Οποιοσδήποτε από εμάς, ως πολίτες, βλέπουμε μια παράβαση, μπορούμε ανά πάσα στιγμή, μπορείς να πας στην Εισαγγελία, στην Αστυνομία, να μιλήσεις με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και να καταγγείλεις το περιστατικό το οποίο είδες, το οποίο βίωσες, το οποίο άκουσες» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε πως αυτό που γνωρίζει είναι ότι είχε κοινοποιηθεί η καταγγελία στην διοίκηση της δομής αυτής, τρεις μήνες πριν την πάρει εκείνη στα χέρια της.

 

Απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους οι εργαζόμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση


Οι άνθρωποι οι οποίοι φέρονται να είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και εργαζόντουσαν στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο – κολαστήριο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους.

 

«Με το που έγινε ο αρχικός έλεγχος, λαμβάνοντας την καταγγελία, στείλαμε και επιτόπιο έλεγχο να δει αν μπορεί να βρει κάτι. Συνεννοηθήκαμε με τη Διοίκηση της δομής, έτσι ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι κατονομάζονται στην καταγγελία, τουλάχιστον για εκείνη την στιγμή, να αποχωρήσουν από τη δομή. Μετά ήρθε και η Εισαγγελία, η οποία ζήτησε να απομακρύνει τους ανθρώπους αυτούς από οποιαδήποτε σχέση έχουν με τα παιδιά και να δώσει ραπόρτο στην εισαγγελία σε τι θέσεις είναι» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Οι υποψίες ότι δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες
«Υπάρχει απόκλιση μεταξύ αυτού που θα θέλαμε να είναι ο έλεγχος, ειδικά μιας κοινωνικής δομής και αυτό που πραγματικά είναι» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στις δομές και εξηγώντας το «γιατί» είπε πως: «Γιατί είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς στο καθηκοντολόγιο κάποιου τι είναι κακοποίηση αλλά ακόμα ποιο δύσκολο, τι είναι παραμέληση, τι είναι ουσιαστικός έλεγχος. Και εκεί έχει να κάνει νομίζω με την σχέση του ανθρώπου».

 

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση της, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως πλέον ξέρουν πόσα παιδιά υπάρχουν στις δομές και αυτό έγινε το 2019 ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν υποψίες ότι δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες.

 

https://www.megatv.com/

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα